Culinaire klasse: Gourmet Stube Lermoos

Culinaire klasse: Gourmet Stube Lermoos

In 2013 leefde het wijnspijsblog al. Het volgende blog stond in oktober 2014 op de site. Over culinaire klasse gesproken! Zodra het kan, gaan we weer! Dat gaat oktober worden. Zeker weten 🙂

streek ahr leon

2014: Maar eerst op weg naar het Ahrtal! Vorig jaar in het voorjaar ben ik op wijnreis naar de Ahr geweest. Wat een plaatje. Prachtige natuur, fantastische wijnwandelwegen en uiteraard ontzettend lekker gegeten. Onder andere bij de **chef Hans Stefan Steinheuer in Heppingen. Dit weekeinde hoop ik hem weer te kunnen ontmoeten! We gaan op weg naar Duitsland! Hans Stefan Steinheuer startte zijn loopbaan in 1976 als trainee in “Gut Schwarzenbruch” waar ze zeggen “Kochen ist  die Summe aus Erfahrung, Qualität und Kreativität.”

Door zijn eigen signature-keuken te scheppen, perfectionistisch en nauwgezet, waardeert vriend en vijand zijn meesterlijke stijl. In 2000 is Steinhauser ‘Chef of the Year’ geworden, hij heeft inmiddels twee sterren bij elkaar gekookt. Met de titel Chef of the Year op zak werd hij  één van de jongste chefs ooit die dit behaalden. Tja, logisch dat we heel veel zin hebben in deze reis.

En daarna…. wacht Oostenrijk! Onderdompelen in een meest extravagante wijnkelder! Mooier kan je het niet hebben!

Vermaard Oostenrijks hotel trots op rijzende ster jong restaurant

PostBeste wijnkelder van Oostenrijk en grootste stijger op de lijst van Oostenrijkse toprestaurants. Die eer viel ten beurt aan Post Gourmet Stube Lermoos. Dit twee jaar oude restaurant is gevestigd in het vermaarde Hotel Post in Lermoos en staat onder leiding van chefkok Michael Kramer. De culinaire gids ‘A la Carte’ die in Oostenrijk jaarlijks de sterren uitreikt heeft de wijnkelder van Sommelier Markus Saletz uitgeroepen tot de beste van het land.

Veel gewaagd, veel gewonnen, zo kwalificeert de sterrengids ‘A la Carte’ het succesvolle nieuwe restaurantconcept in het 4-sterren-superior-Hotel Post in Lermoos, Tirol. Toewijding, verbeelding en visueel spektakel zijn de kernwoorden uit het rapport. De familie Dengg, eigenaar van het hotel en restaurant, heeft reden om het glas te heffen. Angelika en Franz Dengg zijn erg trots op hun jonge sterrenkok Michael Kramer en sommelier Markus Saletz.

Post+Stube1-1Een sterrenrestaurant in de Tiroler Alpen, gaat dat werken? Dat was de grote uitdaging voor het team van Hotel Post. Die vraag kan positief beantwoord worden, dankzij veel enthousiasme, een tomeloze inzet en opzienbarende creativiteit. Culinair talent Kramer zweert bij down to earth en eerlijk koken, maar wel met verfijnde smaken. Met streekproducten, veelal van de eigen boerderij van het hotel.

Top award wijnkelder
De culinaire gids ‘A la Carte’ bekroonde de wijnkelder van Hotel Post tot beste van Oostenrijk. Verantwoordelijk hiervoor is hotelmanager en sommelier Markus Saletz. Zijn persoonlijke selectie bevat meer dan 800 soorten wijn. Een proeverij is niet slechts voorbehouden aan gepassioneerde wijnkenners, maar ook aan de gasten die zich graag in de Gourmetstube laten verwennen.

Of gewoon zwemmen in wijn? Dat kan ook letterlijk en figuurlijk in Hotel Post Lermoos. Dit viersterren superior hotel in Tirol biedt een uitgebreide wijntherapie in haar luxe wellnessparadijs. Hier kun je overdag letterlijk baden in wijn en genieten van talrijke beautybehandelingen op basis van wijn. ’s Avonds laat je je verwennen door een proeverij van een selectie uit de rijke wijnkaart met meer dan 400 soorten.

De wijntherapie Vinoble in Hotel Post bestaat uit gezichtsbehandelingen en peelings gecombineerd met voetreflex- en lichaamsmassages. De behandelingen vinden plaats in fraaie beautysalons met uitzicht op de bergen.

Alpine Luxury Hotel, Gourmet & SPA – Hotel Post in Lermoos is een van de prestigieuze Best Wellness Hotels in Oostenrijk. Gasten van over de hele wereld houden van de exclusieve sfeer, het fantastische eten en het mooiste uitzicht op de Zugspitze. Voor een voorproefje: zie hier het Facebook!

Feuerwerk Kitzbühel 2011