Culinaire wijnreis 2013

Culinaire wijnreis 2013

De ‘Culinaire Wijnreis 2013’ is een reis die wordt georganiseerd door 5 enthousiaste studenten van EuroCollege Hogeschool te Rotterdam. De deelnemers zijn International Hotel & Hospitality Management®-studenten aan deze particuliere hogeschool. Het is een 4 dagen durende sensationele, zintuigen prikkelende en educatieve ervaring. Het programma is zowel gefocust op wijnproeven als op het proeven van streekgerechten. Daarnaast kan er ook gedacht worden aan culturele of hotel management gerelateerde activiteiten. Deze reis vindt plaats van vrijdag 31 mei tot en met dinsdag 4 juni 2013.

lelijke eendDe ‘Culinaire Wijnreis 2013’ is een aansluiting bij het curriculum van de opleiding van de studenten waarin ze worden opgeleid tot hotelprofessionals. Hierbij hoort natuurlijk ook kennis over wijn en spijs. Als aanvulling op de opgedane kennis, is er de mogelijkheid voor de studenten om deel te nemen aan de ‘Culinaire Wijnreis 2013’. Hierdoor zal de kennis en de motivatie van de studenten toenemen. Buiten het curriculum hebben zij in het eerste jaar ook al de mogelijkheid gehad om deel te nemen aan een SWEN1 cursus en de meesten hebben dus al enige wijnkennis. Omdat deze reis vrijwillig is, is er bij alle studenten een grote interesse voor wijn en spijs.Bordeaux petrus fb

Om ervoor te zorgen dat de ‘Culinaire Wijnreis 2013’ een onvergetelijke en leerzame reis wordt, worden er verschillende activiteiten georganiseerd:

  • Op maandag 18 maart 2013 is de Kick Off van de ‘Culinaire Wijnreis 2013’. Tijdens deze avond zal de bestemming van de ‘Culinaire Wijnreis 2013’ door middel van een filmpje op een spectaculaire en sfeervolle wijze worden bekendgemaakt. Vanaf dan  wordt inschrijven ook mogelijk.
  • Op maandag 15 april wordt er een Pelotonavond voor de deelnemers georganiseerd. Hier leren zij elkaar beter kennen.
  • Op donderdag 2 mei is de Informatieavond voor deelnemers en ouders/verzorgers. Hierbij worden verschillende met wijn en spijs gerelateerde activiteiten georganiseerd zoals proeverijen. Ook wordt het programma toegelicht en is er een borrel. De deelnemers krijgen ook een goodiebag mee naar huis.
  • Ten slotte, op donderdag 4 juli vindt de Afterborrel voor deelnemers en stakeholders plaats.

Om deze activiteiten te organiseren en volledig te laten zijn is de projectgroep hard op zoek naar hulp en sponsoren! Dit kan door middel van een geldbedrag, maar ook  op andere manieren, zoals een proeverij of een andere activiteit op de Informatieavond verzorgen, catering tijdens de Afterborrel, producten voor in de goodiebags, tips over wijnhuizen enzovoort. Alle hulp is welkom!

Uiteraard zal de projectgroep u ook tegemoet komen als dank voor uw hulp. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw naamsbekendheid zal toenemen bij toekomstige hotel professionals en hun netwerk. Wat de projectgroep ook kan aanbieden zijn barteldeals. Een barteldeal houdt in dat de projectgroep werk zal verrichten voor het desbetreffende bedrijf, in ruil voor sponsoring. Ook kunnen er eventuele stagecontacten worden gelegd. Er zijn dus veel mogelijkheden. Wilt u ze graag helpen of heeft u tips? Kijk dan op de website of stuur een email!

Website: culinairewijnreis2013

Email: [email protected]