De geboorte van Divico

Divico druif topelementDenk je met het bezit van Wine Grapes alle wijndruiven van de wereld onder controle te hebben, zit je er mooi naast! In Zwitserland is – ontstaan uit de Gamaret en de Bronner –  een nieuwe druif geboren! We noemen hem Divico! Het is een rode druif die uitermate resistent is tegen meeldauw en andere schimmelige druivenplagen!

De gekruiste druiven Gamaret en Bronner zijn beide al zeer sterke rassen. De eerste is een echt Zwitsers druifje, zelf weer een kruising van gamay noir x reichensteiner. In het onderzoekcentrum Pully, net buiten Lausanne. Gamaret geeft donkergekleurd ‘wijnsap’ dat zowel met pinot noir geblend wordt, maar ook als barrique-cépage gebotteld wordt. Dat wil zeggen dat hij rijpt op eikenhout en dan in zijn eentje in de fles gaat.

Gamaret zie je vooral in Zwitserland, maar is ook toegestaan in de Beaujolais / Frankrijk en in Italié.

Bronner is ‘gemaakt’ door  Norbert Becker in het onderzoekcentrum in Freiburg. Ook deze druif is anti-schimmel! Wel moeten de trossen tijdens het groeiseizoen flink gedund worden om de juiste kwaliteit te krijgen.
Vanaf 2015 zal de Divico beschikbaar zijn.

Bron: Le Matin

Op het weblog wijnbouw van Jet Wester lees je van alles en nog wat over wijnbouw. Hier als toegift een artikeltje over schimmels, wat je dan allemaal moet doen! Het eerste seizoenswerk!