De kracht van de klacht!

Door: Rudie de Groot

Prachtig voorbeeld hoe je een klagende klant ‘ombouwt’ tot een promotie. Ook de klant is hier  top door op deze manier zijn waardering te laten blijken. Hier kan geen reclame tegenop!

Hans Dow improvisation!

Vintage 1999! Dow inspiration drum improvisation! Symington![youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OOIhi-gQWcU&w=420&h=315]

In HP de tijd is het andere koek! Pauline Bijster vat de koe eens even stevig bij de horens. Zonder overdrijving schetst zij enkele situaties die voor iedereen zooooo herkenbaar zijn, dat het te genant is voor woorden.
Hoe kan men ooit verwachten dat het horecavak weer een echt ambacht zal worden, zoals over de grens.

Lees zaterdag ook het Wijngesprek van Marja van Beek en haar gast, een ‘ambachtsman’ pur sang! Hier komt  niet zozeer de kracht van de klacht ter sprake. Wel het disrespect voor het ambacht van gastheer of gastvrouw.

“Er wordt vaak geklaagd over kelners. Dat ze niet hard genoeg lopen, hun werk niet goed doen. Vooral in Amsterdam. Terecht wellicht. Maar wordt er eigenlijk weleens geklaagd over gasten?

Hoe zou het zijn, als gasten zich net als kelners aan bepaalde beleefdheidsregels zouden houden? Wat zouden we ervan denken als er net zoals er restaurantrecensies bestaan, een website zou komen voor gastenrecensies? Een gasten-Iens? Als er een Johannes van Dam, God hebbe zijn ziel, van de gastenreviews zou opstaan?

Pas op voor mevrouwen met geblokt shirt
Aan de tafel naast mij zitten drie mevrouwen. Het is rond lunchtijd erg druk in het café. Mevrouw 1 draagt een geblokt shirt en haar grijze haar in een losse knot. Haar wangen zijn rood van het kletsen met mevrouwen 2 en 3. Ze bestelt een salade met geitenkaas. “Maar luister eens,” zegt ze op luide toon tegen de kelner ….” HP de tijd, om verder te lezen!

LOGOsmaak van wijn8SvWtip: Met dank aan @ChefBertus  (Bert van Buschbach) van Restaurant De Compagnon in Amsterdam, wiens tweet ons het artikel in HP  attendeerde!