De nieuwe Smaak van Italië is uit!

Uit de nieuwste Smaak van Italië

barolo dit is de wijnWe rijden over glooiende heuvels, langs verstilde dorpjes, middeleeuwse kerken, torens en kastelen. Met een beetje hulp van de tomtom vinden we ons startadres voor de Barolotour, Albergo dell’Agenzia, waar we allerhartelijkst worden ontvangen.

Het hotel ligt op een prachtige locatie in Pollenzo, naast de Universiteit van Culinaire Wetenschappen. Hier komen Italiaanse studenten en chef-koks uit heel Italië bijeen om zich te verdiepen in de Italiaanse eetcultuur met de nadruk op Slow Food. Serieuze zaken, dus!

De Slow Foodbeweging is ontstaan in het nabijgelegen Bra, een gezellig stadje met een levendig centrum en aardige winkeltjes. Het restaurant van ons hotel is dan ook een echt Slow Foodrestaurant. In de enorme wijnbibliotheek die erbij hoort, kun je de beste wijnen uit de belangrijkste wijnstreken van Italië zien en proeven. Nog voordat de reis goed en wel begonnen is, zijn we al onder de indruk. Bij aanvang van de tour moeten we een lastige keuze maken: pakken we de Vespa of gaan we voor de Fiat Cabrio? Met in ons achterhoofd de culinaire aankopen die we onderweg willen doen, kiezen we voor het gemak en gaan we met de auto op weg.

Benieuwd hoe onze toer verder is verlopen? Je leest het in de nieuwe Smaak van Italië, vanaf 6 september in de winkel!