De studenten proeven Jacob’s Creek

De studenten proeven Jacob’s Creek

Locatie Utrecht – de bloesem sneeuwt naar beneden, als wij – SvW  – door de oude tuin naar de achterdeur lopen. Roze bloemblaadjes dwarrelen op roze flessen.  Lege flessen bij de achterdeur. Een verdwaalde koffiemok op een houten tafel. Een basketbal in een hoekje gerold. Een vuilniszak.spring

We weten inmiddels dat we niet alleen aan de wijnen moeten denken, maar het de studenten – vandaag alleen meiden – zo makkelijk mogelijk moeten maken, dus ook glazen en (voor wie dat wil) spuugbakken mee! Doen we  🙂

Vandaag hebben we vier zomerse wijnen in het glas. Gewoon in de supermarkt te koop – bij de Appie op de hoek. Jacob’s Creek Australië:  Moscato!

Dorstlessend, fris met eestrandn heel klein bubbeltje!  Voor als je de volgende dag weer echt wilt studeren. De andere is sprankelend  om  lekker door te zakken na een verkloot tentamen – vinden zij :). Om de zomer te vieren op het strand, het balkon in te wijden, achterin de tuin te liggen,  in je keuken te proosten! Kortom het studenten leven vieren dus!

 De wijnen zijn gemaakt van de muscat d’ alexandrië en de muscat blanc à petits grains.
“Wat is het verschil dan?” vraagt de meest serieuze van vandaag. Die meiden zijn zo nieuwsgierig 🙂 Moeten altijd alles weten! Okay, mini-college druif:  De muscat d’ alexandrië is een heel oude mediterraanse variëteit, over het algemeen iets ondergeschikt geacht aan de muscat à petits grains. Hij is er als tafeldruif en als wijndruif! Deze muscat geeft  wat dikkere, meer ‘plakkerigere’ wijnen dan zijn ouder: de muscat à petit grains.

moscatoDe muscat à petit grains is ook van mediterranese afkomst, vermoedelijk uit Griekenland, misschien uit Italië. Het is de meest verbouwde muscatsoort in Frankrijk, heeft kleinere  bessen en een verfijndere smaak. Men kruiste deze  muscat met Axina de Tres Bias en zie daar:  het kind muscat d’alexandrië ontstond.

Studenten houden van kennis. Kennis is macht, dat hebben ze allang in de gaten.

“Moeten we de sparkling niet uit een flute drinken?” vraagt Bijdehandje, Impulsiefje heeft de buren al naar binnen geroepen! “Coole …, moet je proeven!” En Regelneefje rommelt in de keuken, pakt toastjes, wat zalm, een schaal aardbeien! Oh wat hebben ze het slecht! De wijnen schenken we natuurlijk aan het huis.

IMG_0229Proefnotities: “Het smaakt naar een sorbetijsje, perenfestino.  Hmm perziken! Pff, beetje zoet hoor. Quarante tres zegt de half Spaanse toekomstige veearts. Lekker man. CItroensmaakje – proef ik ook”

De prijs van de mousserende kan een punt zijn, voor studenten hè!”

Het lage alcoholpercentage nog geen 9 % spreekt ze trouwens zeker aan. Ja ja, de druk op het “studeren met resultaat” neemt zichtbaar toe!

Sparklings:
Witte moscato   tropisch fruit, peer en perzik, meloen

Rosé moscato lekker rood fruit, zachte bubbels en knisperend.

Stil
Moscato rosé  rood zomerfruit

Moscato white perzik en tropisch fruit