De suikerpot in de wijn

De suikerpot in de wijn

Zoetgehaltes

Een goede uitleg over de zoetgehaltes van wijnen is wel eens op zijn plaats. Want net zoals de hele wijnwereld in feite chaotisch op de niet-wijnpro edoch wel-wijnliefhebber overkomt, zo is het ook vaak gesteld met de zoetheid van de wijn. Immers wat denk jij als je op het etiket: “extra dry” leest? Toch niet dat er extra veel suiker aan de wijn is toegevoegd?

Decanter besteedt hier deze week tijd en moeite aan. Nuttig om te lezen!

Why does my ‘extra dry’ Prosecco taste sweet? – ask Decanter

Bij ons in de wijnkast van SmaakvanWijn liggen ook diverse mousserende wijnen. Een Brut Champagne van Piollot, een Brut Chardonnay van Domaine Engel uit de Alsace en strakke, sprankelende Riesling Sekt van Weingut Bernhard uit Rheinhessen.

Weingut BernhardRiesling Brut

“Ein hochwertiger Jahrgangssekt, der im Weingut selbst aus eigenen Weinen nach der klassischen Methode in Handarbeit hergestellt wird. Er wird in der Flasche vergoren und wird erst nach einer langen Lagerung auf der Weinhefe, wenn der Sekt den optimalen Reifegrad erreicht hat, von uns selbst mit der Hand gerüttelt und degorgiert.” Een gruwelijk lekkere en goedgemaakte droge Sekt. Sappig, met veel fruit. We hebben hem uitgeprobeerd met Vacherin Mont d’Or, een koemelkkaas van Montbéliard koeien uit de Jura en het was serieus een match made in heaven. Heel apart! En dat voor nog geen € 18,00 🙂