La Cuvée Mythique – twiste to taste

La Cuvée Mythique – twiste to taste

wijnreis Pays d'OCLes Vignerons de la Méditerranée, groupe Val d’ Orbieu is geen kleintje! Deze coöperatie bedient een groot deel van het zuiden van Frankrijk en werkt samen met talloze boeren vanuit de standplaats Narbonne. Bruno Kessler is een van de wijnmakers. Een met een groot hart voor zijn wijn. Voor zijn wijnen gebruikt hij de nieuwste innovatieve afsluiting: de Twist to Taste!

Een innovatie die de goede eigenschappen van kurk, zoals duurzaamheid en een premium imago, combineert met het gebruiksgemak van de schroefdop.

Hoe werkt het?
Je draait hem met de hand zo uit de fles, inclusief vertrouwde plop. En je draait hem er dankzij de groeven in de kurk ook zo weer in. De hals van de fles heeft aan de binnenkant namelijk schroefdraden van glas gekregen. Just Twist to Taste!

Producent:
Amorim (kurk) en O-I (glas), twee wereldspelers in hun branche

Kurk = duurzaam
Elke kurk absorbeert tot 112g CO2, terwijl een schroefdop juist leidt tot CO2-uitstoot. Kurk wordt met de hand geoogst van bomen die nooit worden gekapt. Deze bomen staan in kurkbossen die een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van onze planeet. Kurk is biologisch afbreekbaar én recyclebaar.

Verkrijgbaarheid
La Cuvée Mythique, de top van Les Vignerons de la Méditerranée uit Zuid-Frankrijk is een van de wijnen in Nederland met een Twist to Taste schroefkurk.

Volle wijnen met fruitdominantie en een twist van hout. Eerlijk, heerlijk mediterraans en zonnig. Er is een witte en een rode versie voor handen. De eerste is van voornamelijk grenache blanc en maccabeu gemaakt. De tweede heeft een scala van rassen in zich: grenache, carignan, syrah, mourvédre en marselan.
De moeite waard!