De vrouw achter “SmaakvanWijn”

wijnproeverijWelkom in de gewezen wereld van SmaakvanWijn

Snel contact: 06 24 20 79 11
 

Bij Smaak van Wijn was de drie-eenheid wijn, wijnspijs en wijnonderwijs!
Wijnschool: De Eerste Soester Wijnschool voor al het wijnonderwijs
Wijnadvies: Persoonlijk, met kennis van zaken en to the point.
Wijnwinkel: Studio SmaakvanWijn aan de Beukenlaan 37 in Soest
Wijnteam: een vijver vol gastsprekers, een wijndocent en een wijncoach.

De wereld van SmaakvanWijn viel onder het Wijncoachingbureau (WCB), dat door mij, Marja van Beek van der Kolk opgericht is in 2008 als bedrijf waarin ik al mijn wijnexpertise heb ondergebracht.  Studio SmaakvanWijn was de poot van het WCB waarin ik de wijnschool runde, maar ook de wijnwinkel op vrijdag- en zaterdagmiddag draaide. Deze serieuze wijnschool vond je in een klein vrijstaand pand aan de Beukenlaan te Soest. De wijncursussen en wijnworkshops werden door mij gegeven, gecertificeerde wijndocent en registervinoloog.

Ik stel me graag voor

In de wereld van SmaakvanWijn,  De Eerste Soester Wijnschool en de winkel Studio SmaakvanWijn, kwam het hele World Wide Wine Web bij elkaar.  Als wijncoach schrijven, vertellen, leren en praten over wijn heeft me enorm veel energie gegeven. De diversiteit van de wijnwereld dwong ook mij om steeds te blijven bijscholen! Naast Register Vinoloog, ben ik officieel gecertificeerd wijndocent en heb ik het opleidingstraject voor Magister Vini (SDEN5) gevolgd. Bij  Stan Beurskens in Vijlen volgde ik de opleiding “De praktijk achter de wijn”. Bij Gerhard Horstink deed ik mee aan de verschillende ‘OinoS Wijntrainingen’ voor professionals. Bij de WSET haalde ik mijn diploma’s voor de Engelstalige versies niveau 2 en 3.
Niet alleen kennis van wijnzaken is een belangrijk ding, ook de communicatie, de didactische vaardigheden en de interactie zijn belangrijke pijlers waarop mijn wijnschool leunde. Ruim 16 jaar lesgeven aan hotelmanagementstudenten van de Business School Notenboom heeft mij onderwijstechnisch een schat aan vaardigheden meegegeven. Dankzij mijn hotelcarrière bij ACCOR als directeur van diverse hotels is gastvrijheid mij met de paplepel in gegoten. Midden in het wijntheater Weingut Bernhardstond een fijne proeftafel, waar iedereen zich meteen thuis voelde! Daarnaast heb ik een partner die mij in alles steunt en een schat aan gastvrijheid ervaring met zich meebrengt. Ik heb bijna tien jaar met heel veel plezier het wijnonderwijs doorgegeven! Maar ja, aan alles komt een einde. Ik heb een prachtige carrière gehad. Nu is het tijd voor andere zaken. Dank voor al het vertrouwen!

vinologen

be1ad509c3-geen 18 geen druppelNB: De site bevat informatie over alcoholhoudende drank. Alcohol onder de 18….. nog even niet. De hersenen ontwikkelen zich tot het 24e jaar. Overmatig alcoholgebruik verstoort die ontwikkeling en dat kan van invloed zijn op het karakter en het gedrag. Ook remt overmatig alcoholgebruik de botontwikkeling en de ontwikkeling van de seksualiteit omdat het de balans tussen de hormonen verstoort..

wim_mail_signature_222x125_final

*Verantwoordelijkheid

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren