Deze zomer naar SüdTirol

Weet u waar het Ahrntal ligt? Of nog preciezer? Steinhaus im Ahrntal? In Oostenrijk, ja dat klopt, niet in het oosten tussen de wijngaarden, maar in het westen, in de bergen. Ongeveer tachtig 3000-toppen vormen het toneel waartegen het leven in het Ahrntal zich afspeelt. Daar waar handklossen en houtsnijden nog dagelijkse bezigheden zijn. Daar komen de toeristen naar het Pustertals om actief en relaxed te genieten van een magistrale vakantie ver weg van de waan de dag, uit de sleur van het normale leven. Twee bijzondere hotels liggen hier, door een onderaardse gang aan elkaar verbonden. Het Alpenschlössl & Linderhof.

Huette__Alpenschloessl_Linderhof_

Aan de ene kant ben je zo in Brixen, de andere kant wijst de weg je naar Meran en Bolzano, de Dolomieten en het Gardameer.
Naast een slordige 1200 meter aan Wellnes en Beautysalons, is er een compleet buitenprogramma. De berggids Sepp Steiger neemt je mee de bergen in. Er zijn zes begeleide bergtochten per week mogelijk. Vier verschillende mountainbike tochten, met allemaal een verschillende moeilijkheidsgraad. Al het materiaal overigens, dat kunt u thuislaten, want dat is natuurlijk voor handen.Mountainbiken_mit_Panorama__Alpenschloessl_Linderhof_

Het allerleukste vinden wij de sommelier.  Het gourmet Restaurant is in 2012 voor de 10de maal opgenomen in het de Gault Millau, die zowel kookkunst als sfeer hoog inschat. Chef kookt graag authentiek, dus van het land en de  bergen dicht bij zijn keuken.

gerechtjes linderhof 1gerechtje 2

De eigen vinotheek is de trots van de IMG_7110sommeliers. gerechtje 3Oostenrijkse, maar ook wereldse wijnen liggen hier opgeslagen.

Deze week is het ‘Wein- und Käsewoche. Een uitgebreid arrangement waarin wijnproeverij, een uitgebreid wijndegustatiemenu, een kaasproeverij met uitsluitend Tiroolse en Italiaanse kazen met bijpassende wijnen en een bezoek aan het internationale kaasfestival in Sand in Taufers zijn opgenomen.

Regelmatig vinden hier themaweken plaats. De wijnbouw uit oost-Oostenrijk is wellicht wat te ver om op te zoeken in de zomer, maar net over de grens kunt u uw hart ophalen.

De wijngaarden van Alto Adige – Südtirol hebben maar liefst 36 wijnproducenten die met een * opgenomen zijn in de Le Guide de l’Espresso. Daarnaast zijn 19 wijnen opgenomen in de categorie  ‘vini dell’eccellenza’! De drie besten kregen 18,5 punten, waaronder de Lagrein Riserva 2007 van de Nusserhof in Bolzano/Bozen, de Weißburgunder Plattenriegel 2011 van Kellereigenossenschaft  Girlan en de Sauvignon Volgar 2010 van wijngoed Dipoli uit Egna/Neumarkt.

Zuid-Tiroolse gastronomie ten top!