Druiven raadsel no 2

Druiven raadsel no 2

Iedere vrijdag plaatsen we een druivenraadsel op Smaakvanwijn.com. Het antwoord is de naam van een druif die gebruikt kan worden om wijn van te maken. Als het druivenras niet geraden wordt op deze dag, komt er de volgende dag een nieuwe aanwijzing bij. Dit kan doorgaan tot aan de volgende week vrijdag. Dan geven we de oplossing en plaatsen we een nieuw raadsel! De hoogte van de cadeaubon zakt met 6 euro per dag, dus per nieuwe aanwijzing.  We starten iedere week met 45 euro in de pot! Doe je mee?

Mail dan je antwoord naar [email protected]

Let op: De foto op deze pagina en de foto op facebook zijn volstrekt willekeurig gekozen en hebben in zoverre geen relatie met het raadsel!

IMG_1227

Druivenraadsel  02 vrijdag 16 mei 2014

Aanwijzing no 1: Hij is een soort terug van weggeweest.

Aanwijzing no 2: Mediterraan klimaat bevalt hem perfect.

Aanwijzing no 3: Als hij voor rosé gebruikt wordt, wordt deze krachtig en kruidig.

Aanwijzing no 4: Het is een eilandbewoner die van het vaste land komt.

Aanwijzing no 5: Het eiland waar hij zich enorm thuis voelt, ligt in de Middellandse zee.

Aanwijzing no 6: De wijn die van deze druiven gemaakt wordt, is fruitig, met kersen, kruidig en de tannines zijn stevig.

wijnreis Pays d'OCAanwijzing no 7: de laatste tip voor deze week. Ik ben benieuwd! Doe je best: Deze rode Italiaanse vurige rakker staat ook in volle glorie – op kleine schaal – te pronken op het vaste land van la douce France: de Languedoc!

NB: Over de uitslag: deze mag betwist worden, maar er kan niet over gecorrespondeerd worden. Bij meerdere goede antwoorden geldt het tijdstip van aankomst van de mail  in de mailbox van Smaak van Wijn.

Wijndocenten en andersoortige wijnprofessionals zijn helaas uitgesloten van deelname.