Druiven plukken in eigen land

Druiven plukken in eigen land

Zaterdag 19 oktober 2013, zondag 20 oktober 2013, zaterdag 26 oktober 2013  en zondag 27 oktober 2013 (wintertijd)! Dat zijn de plukkersdagen op wijngaard Sint Martinus!

Vorig jaar waren we erbij. Het was koud, maar ontzettend gezellig. Binnen no time hadden we, dankzij de goede aanwijzingen van Stan door hoe je moest plukken. En vooral dat je razend goed op je vingers moest passen. Menigeen ging  uiteindelijk met pleisters beplakt naar huis! Echte slachtoffers vielen er niet 🙂

St Martinus hof plukkersdag

We vinden dit een sappige Smaak van Wijn tip. Bovendien leerzaam ook voor iedereen die zich iets meer in de wijnbouw wil verdiepen!
Je kunt je rechtstreeks bij de wijngaard opgeven!

Ieder bedrijf heeft een begin, zo ook Wijngaard Martinus. Hans Beurskens is in 1988 begonnen met een kleine wijngaard, die al snel uitgroeide tot een ware proeftuin. Gedurende de daaropvolgende jaren is de kennis van vinificatie en teelt toegenomen. De jarenlange ervaring heeft op teeltgebied zijn vruchten afgeworpen. De overname van het bedrijf in 1996 door zijn zoon, Stan Beurskens luidde een nieuwe fase in, waarbij de weg naar kennisverdieping blijvend werd ingeslagen. Een gedeelte van de oude wijngaard dient nog steeds als bron voor veel experimenten om de kennis voortdurend uit te breiden. De familie is op de achtergrond nog betrokken bij het bedrijf. De gaan van zaken omtrent het wijndomein wordt nu geregeld door Stan Beurskens met behulp van een professionele team van oenologen, vinoloog en wijnbouwtechnici.

In beperkte mate vind je op dit wijngoed de klassieke rassen zoals sauvignon blanc, riesling of chardonnay. Verder worden er veel schimmel- en rottolerante rassen.

Zoals bijvoorbeeld de johanniter, de solaris en de riesel.

LOGOsmaak van wijn8SvWTIP: Op vrijdag 15 november kunt u in Maastricht deelnemen aan het Wijnmakersdiner van Mes Amis! Wijnmaker Stan Beurskens zal hier bij  aanwezig zijn.