Duitse Pinot, het is er weer voor

Duitse Pinot, het is er weer voor

Dagboek, 26 augustus 2016

Vieren en verhuizen

We hebben feest! Weer een 50 jarige; een Sarah. Uh ja, supercliché, maar wat worden we oud. Het gezelschap op de party in de zwoele avond  is zoals je dat zo netjes zegt ‘middelbaar’! De kleintjes van vroeger, zijn de jongvolwassenen van nu. Ze zijn druk in touw, schenken de wijnen (geen Duitse Pinot maar heerlijk wit en zomers roze), regelen de hapjes, verwisselen de fusten.
Overdag breng ik junior2 naar zijn voor de komende maanden Belgische studentenkot. Het voelt toch gek, zo’n grote vent achter te laten. Voor je gevoel is het gisteren, dat je voor de eerste keer van zijn leven met hem door Antwerpen struint.

Antwerpen to do

Hij is bijna 10 als we samen een weekeinde Antwerpen pakken. De Zoo, de Vogeltjesmarkt en het Aquatopia is fun. Het is nog steeds prachtig, tegelijk ook onheilspellend als je nu de zwaarbewapende militairen voorbij ziet komen. Met alerte blik, met het geweer in positie.

Het Rubenshuis krijgt een plekje in ruil voor een middagje shoppen. Ieder jaar een weekeinde met een kind. Slechts een voorwaarde, die glimlachend wordt gedoogd door ons nageslacht: een museumbezoek. Een buitenkans om een paar dagen met ze samen te zijn. Familietraditie die ik zolang mogelijk vol hoop te houden. Het voorjaar strijken we neer in Edinburgh, Innsbruck bezoek ik met de prinses. Junior1 is in het najaar aan de beurt met München op het programma.

Duitse PinotDuitse Pinot

De winkel lijdt er wel onder, want door files en omleidingen, kom ik pas laat in de middag uit Antwerpen terug. Een stukje van mijn hart daar achter gelaten.  Tussen de verhuizing naar hartje Antwerpen en de 50Party is er wel nog tijd om lekker te eten. Met een fris glas wijn erbij. De Spätburgunder van A. Diehl. Een wijn met buitensporig veel mogelijkheden! Je kunt hem als aperitief inzetten, bij visgerechten lichtgekoeld schenken, of bij de aardappelsaslade met uitgebakken spekjes en hammetje. Dat laatste is een eersteklas combinatie blijkt. Een puik zomers prakje 🙂

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren