Duitse reistip naar Sachsen

Duitse reistip naar Sachsen
Checkpoint Charie

De gemiddelde Nederlander komt toch wel een keer per jaar in Duitsland. Al is het maar op doorreis naar Oostenrijk, Zwitserland of nog verder. Ook een stedentrip naar Berlijn is zo gemaakt. Met de trein kom je midden in deze bijzondere stad terecht. Ik kom er vaak en graag. Nu even niet natuurlijk. Stel je voor dat je met de auto naar Berlijn gaat, dan is dit een leuk vervolg van je reis! De deelstaat Sachsen! Vanuit Berlijn is het iets minder dan 200 km naar Dresden, de hoofdstad van Sachsen. Daar kun je genieten van een relaxte vakantie tussen de wijngaarden. Er is voor de kinderen van alles te doen, Dresden is natuurlijk zeer de moeite waard en ga je in de winter? Dan kun je bij Oberwiesenthal op de grens met Tsjechië zelfs even de lange latten onderbinden. Ben je dan toch ‘en route’, dan ligt Praag niet ver weg.

Meissen, de porseleinstad

Maar blijf je in Sachsen, in het voorjaar, de zomer of de herfst? Bezoek de wijngaarden hier. Langs de oevers van de Elbe, tussen Dresden en Meissen vind je de wijngaarden, beplant met müller-thurgau, maar ook weiss- en grauburgunder en riesling. Bezoek Schloss Proschwitz eens. Mooie wijnen van dit huis, ook hier hebben de wijnstokken steile hellingen in bezit genomen. Het is het oudste wijnhuis (gebouwd tussen 1701 en 1704) in dit gebied. VDP! De wijngaarden liggen boven de Elbe met uitzicht op Meissen, stad bekend om zijn porselein, de Albrechtsburcht en de bijzondere kathedraal.

Vakantips Duitsland

Vakantieverblijf

Hier vind je tevens de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van het gebied. Schloss Proschwitz heeft namelijk een klein pension waar ze kamers verhuren. Kamers, maar ook appartementen! Meer weten over het gebied en alles wat je hier kunt doen? Kijk even op de ANWB site: Vakantie-Sachsen!