Een blauw druiven raadsel

Een blauw druiven raadsel

Iedere vrijdag plaatsen we een druivenraadsel op Smaakvanwijn.com en op het Facebook van Studio Smaak van Wijn. We zoeken als antwoord de naam van een druif die gebruikt kan worden om wijn van te maken. Als het druivenras niet geraden wordt op deze dag, komt er de volgende dag een nieuwe aanwijzing bij. Dit kan doorgaan tot aan de volgende week vrijdag. Dan geven we de oplossing en plaatsen we een nieuw raadsel! De hoogte van de cadeaubon zakt met 6 euro per dag, dus per nieuwe aanwijzing.  We starten iedere week met 45 euro in de pot! Doe je mee?

Weet je het antwoord? Mail het  naar [email protected]

Het goede antwoord wordt beloond  met een cadeaubon* ter waarde van het behaalde bedrag van die dag ter besteding aan een van de wijncursussen, proeverijen of masterclasses bij de Eerste Soester Wijnschool in Studio Smaak van Wijn Soest. SUCCES!  (*De bon kan niet voor gebruikt worden voor de aankopen in de winkel.)

By the way, de foto’s op Smaakvanwijn.com en op het facebook hoeven geen relatie tot het raadsel te hebben.

Alle deelnemers doen aan het einde van de maand automatisch mee met de wijnloterij, waarbij we een bijzondere wijn verloten onder de druivendeelnemers van die maand. De winnaar krijgt bericht en kan  de wijn in Studio Smaak van Wijn ophalen.

Het raadsel van vrijdag 13 juni: druivenraadsel no 6 Wederom geen gemakkelijke, maar toch moet het te doen zijn.

 Aanwijzing no 1: sommige vinden dat zijn wijn – in zijn beste vorm –  tot de hoogte van de blauwe  koning van de Bourgogne kan rijken.

Aanwijzing no 2: Zijn wijn is rood, maar drinkt heerlijk makkelijk weg bij de lunch!

Aanwijzing no 3: Hij komt onder andere veel voor in een bepaald deel van Italië.

Aanwijzing no 4: Bijnamen heeft hij ook en een ervan klinkt echt wel Duits.

Aanwijzing no 5:  Maria Magdalena en meer zeggen we niet. Oh trouwens het is echt de gamaydruif niet die we bedoelen!

Aanwijzing no 6: Trollen komen voor in oude sprookjes, maar zijn ook populair in moderne fictie. Bijvoorbeeld in Lord of the Rings en Harry Potter.

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150Aanbevolen-wijndocent-logo