Een wijnborrel met Lemberg wijnen

Een wijnborrel met Lemberg wijnen

Lemberg Wine Estate

Lemberg Wine Estate is gelegen in het hart van de schilderachtige Tulbagh Valley, het kijkt uit op de majestueuze Witzenberg en Winterhoek bergen. Het ligt 120 km ten noordoosten van Cape Town en 5 km ten zuiden van het historische Tulbagh. Wijnmaker, Janey Muller, stichtte Lemberg in 1978. Het werd bekend om zijn Sauvignon Blanc, de Hárslevelű én als het kleinste wijndomein in de West-Kaap.

LembergwijnenJaney Muller naar verluid, noemde het landgoed naar de geboorteplaats, Lemberg – historisch gezien deel van het Oostenrijkse keizerrijk – Polen van haar man. Nieuwe Duitse eigenaren, Klaus en Uschi Schindler namen de boerderij in 1994 over. Ze breidden uit met de bouw van een wijnkelder  en de aanplant van nieuwe wijnstokken.

In deze kelder werden kleine hoeveelheden Estate Pinot Noir, Pinotage, Syrah en een Sauvignon Blanc geproduceerd. Henk du Bruyn en Suzette van Rensburg kochten de boerderij in 2001 en hebben het geluk om gehad om samen te werken met één van de iconische wijnmakers in Zuid-Afrika, Jan Boland Coetzee

Anno 2016 – Er is inmiddels uitgebreid en gerenoveerd in de boerderij, met nieuwe kelders, wijnproeverij faciliteiten en extra aanplant. Tot de cultivars in Lemberg behoren nu ook  (heel bijzonder) Pinot Noir, Pinotage, Shiraz, Grenache Noir, Sauvignon Blanc, Viognier en Hárslevelű. Lemberg’s missie is om voortdurend te verbeteren als boutique wijnhuis van erkende topkwaliteit door wijnen van de hoogste kwaliteit te maken. Met een totale toewijding.

SuzettevanRensburgHier is een droom werkelijkheid geworden.

Henk Du Bruyn en Suzette van Rensburg: “Please join us, to taste our wine, celebrate and event, and enjoy a weekend or extended holiday at one of our cottages at the farm. And if you prefer a holiday on the seaside, we offer luxurious beach houses on South Africa’s scenic Garden Route and large beach apartment on Gordon bay, near Cape Town.”

Tijdens onze zaterdagwijnborrel met bijzondere wijnmensen, hebben wij vandaag het plezier beleefd om met Suzette zelf aan tafel te zitten en te genieten van de bijzondere wijnen van Lemberg! Een bijzondere ervaring!

PS: Het spreekt vanzelf dat een Wijnboutique als Studio Smaak van Wijn zulke parels ook verkoopt!