Een wijnopleiding in de ochtenduren!

Een wijnopleiding in de ochtenduren!

Voor de zomer van 2015 in het bezit van je wijnbrevet!

Wil je als horecamedewerker, gastheer of gastvrouw, als wijnliefhebber of misschien als luchtvaart- of  cruiseschipmedewerker meer weten over wijn, dan kun je nu ook in de ochtend terecht bij Studio Smaak van Wijn voor een op maat gemaakte cursus voor de opleiding tot het wijnbrevet! Dé juiste keus voor jou. De wijncursus niveau SWEN 2 is erkend door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca en biedt je een uitstekende voorbereiding op het examen voor het Wijnbrevet SWEN-2 van Stichting Wijnexamens Nederland bij de Wijnacademie in Maarn. IMG_5147

Bijkomend voordeel van de ochtendopleiding is natuurlijk dat je je spaarzame vrije avonden lekker aan andere leuke zaken kunt besteden, omdat je cursus in de vroegte – fris en monter – van de dag doet!

Het studieprogramma is verdeeld over 9 lesochtenden van 2,5 uur (van 10.00 – 12.30 uur) en omvat onder meer de geschiedenis van wijn, kwaliteitsfactoren, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs. Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150Bij ons op De Eerste Soester Wijnschool werken we met het cursusboek ‘De Wijnwereld’. Je krijgt les van een Register Wijndocent.  Groepsgrootte is max 10 personen waardoor de lessen zeer direct en nogal interactief zijn. Het wijnproeven en het beoordelen van de wijn staat hoog op de agenda! Gedurende de cursus zullen zo’n 80 wijnen op de tafel komen. Alle van kwalitatief goed niveau.

Het kennisniveau verbreedt zich, er wordt op een degelijk niveau geleerd te proeven en ook om op de juiste manier overzichtelijk proefnotities vast te leggen. Aan het einde van de cursus van negen lessen, kan men bij de Wijnacademie in Maarn opgaan voor het examen SWEN 2. Dit examen bestaat uit tenminste 54 theorievragen (meerkeuze) en zes vragen die betrekking hebben op de te proeven wijnen.

geassocieerd docentAls je deze cursus volgt, dan kun je aan het einde:|
De belangrijkste wijnstijlen benoemen, de factoren die de stijl van een wijn bepalen aangeven, de meest belangrijke druivenrassen beschrijven en wijnen hiervan benoemen, wijnetiketten lezen, mousserende wijnen onderscheiden en bekende zoete en versterkte wijnen benoemen.
De wijnwet, wijn en gezondheid en wijnspijs combinaties heb je bestudeerd. Je leert hoe je wijn kan beoordelen op kwaliteit en voorzien van een proefnotitie waarin uiterlijk, geur en smaak beschreven worden.

Losse ochtenden volgen kan mits er plaats is! Interesse? Mail ons dan even!

Kosten: € 485,- incl. btw.
Het cursusboek ”De Wijnwereld” is apart te bestellen voor ongeveer € 40,= (2014)

Inschrijven kan nu. Goed voornemen voor 2015 wordt direct beloond. Boek en betaal je voor 31 december 2014 de ochtendcursus voor het Wijnbrevet, dan nemen wij de btw voor onze rekening! Je betaalt dan het ronde bedrag van € 400,= !  Meld je hier direct aan!

SWBO-10 De data: woensdag
14, 28 januari
11, 25 februari
11, 25 maart
8, 22, 29 april

Aansluitend wijnexamen bij de Wijnacademie op donderdag 21 mei.