Eindstation Bad Kreuznach

Eindstation Bad Kreuznach

Bad Kreuznach, dan weer naar huis

Het laatste deel van de reis door Rheinhessen brengt ons bij Bad Kreuznach. Daar is van alles te doen en te zien. Maar voor de overnachting in Weinhotel Schneider, Gartenweg 2, Bad Kreuznach gaan we de wijngaarden in, bij familie Bernhard in Frei Laubersheim. Een kleine 20 minuten verderop.

De eerste keer dat we hier kwamen, enkele jaren geleden was een paar maanden na de Wine Professional waar we kennis hadden gemaakt met Petra en Hartmut. Zij stonden in de ‘Duitslandtent’ waar diverse Duitse wijnboeren hun wijnen lieten proeven. Hartmut en Petra veroverden ons direct met hun fruitige, frisse niet zoete wijnen. Hoewel, de laatste twee die we proefden, daar presenteerde Petra een stukje Lindt sinaasappel chocolade bij. Er ontstond een verbluffend wijnspijs momentje met de trockenbeerenauslese Riesling en beerenauslese Kerner. Wauw! Enkele maanden later reisden we naar Frei-Laubersheim. Die keer overnachtten we in het centrum van Bad Kreuznach. Naast Weinrestaurant Im Kittchen.
Wat een fijn stadje! Je kunt hier zelfs gebruik maken van een persoonlijke dagplanner voor de bezienswaardigheden.

Weingut CH. W. Bernhard

De wijnen van Weingut Bernhard die bij ons in de winkel liggen zijn van wit naar rood: De Silvaner, de Silvaner und Riesling, de Riesling (2 lijnen), de Weiss- en de Grauburgunder, de Auxerrois Spätlese en de Auxerrois Auslese, de Gewürztraminer. En de rode wijnen zijn: de Dornfelder, de Portugieser, de Spätburgunder en de Spätburgunder Barrique en tot slot het pareltje de witte Scheurebe die door Bernhard jr. Justus gemaakt is!