Enthousiaste berichten uit Nieuw-Zeeland

Goede Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2014 zorgt voor extra exportgroei

Grote oogst van goede kwaliteit door een uitstekende zomer en vroege herfst

Tja, dat belooft veel goeds voor de Marlbourough van Studio Smaak van Wijn! En voor de zomer! Zowel de 2013 Saint Clair als de 2012 Petit Clos kun je heerlijk doordrinken deze zomer. Geenszins zijn het slobberwijnen, maar wel goed voor ‘alledag’!

marlbouroughDe Saint Clair Family Estate Premium Sauvignon blanc wordt gemaakt door Matt Thomson en Hamish Clark. De wijn heeft een bleke strogele kleur met een hint van groen. Barstensvol passiefruit en zwarte bessen.  Druiven van de wijngaarden in Dillons Point en Lower Wairau. Zo  lekker om te drinken op een warme dag, op je terras ….

De Petit Clos (by Clos Henri) is van de wijngaard die door de Fransman Henri Bourgeois opgericht is. De druiven komen van jonge wijngaarden. Halverwege de zomer vindt de groene oogst plaats. Zodoende wordt de opbrengst gereduceerd, de kwaliteit vermeerderd.  Een klein deel van de wijn rijpt op eikenhouten vaten. Maar toch is het karakter Nieuw-Zeelands!

De Nieuw-Zeelandse druivenoogst van 2014 is inmiddels afgerond en bestaat uit druiven van hoge kwaliteit, dit geldt voor alle wijngebieden die het land kent. “Alle wijnregio’s hebben geprofiteerd van de zeer gunstige groeiomstandigheden van dit jaar. De uitstekende zomer en vroege herfst hebben een positieve invloed gehad op het groeien en rijpen van de druiven. De oogst van 2014 is opnieuw gedenkwaardig en van zeer hoge kwaliteit. Deze oogst zal dan ook een impuls geven aan het verder groeien van de wijnexport”, aldus Philip Gregan, Chief Executive Officer van New Zealand Winegrowers.

Volgens onderzoek naar deze nieuwste oogst van wijnjaar 2014, werd er dit jaar 445.000 ton druiven geoogst. Dit is een stijging van 29 procent ten opzichte van de oogst van vorig jaar. Deze stijging zal een positieve invloed hebben op de aanhoudende stijgende vraag van consumenten naar Nieuw-Zeelandse wijn. In vrijwel iedere wijnregio is de productie gestegen en de regio’s Nelson, Waipara en Central Otago hebben voor het eerst meer dan 10.000 ton druiven geoogst.

“Wijnmakers uit het hele land zijn ontzettend blij met de kwaliteit en de smaak van de oogst van 2014. De grotere oogst zorgt ervoor dat de Nieuw-Zeelandse wijnsector kan voldoen aan de sterke vraag van consumenten uit zowel bestaande als nieuwe markten. De Nieuw-Zeelandse wijnindustrie heeft als doel om een exportwaarde van 2 miljard dollar te behalen en met de oogst van 2014 zetten wij een goede stap in de richting van dit ambitieuze doel”, aldus Gregan.

Bron: persbericht Pitch Communicatie & PR