Europese wijnexperts samen in Lyon

hamersmaCampagne Wijnen met Stijl
Vijf van de zes Europese wijnexperts die zijn betrokken bij de “Wijnen met Stijl” waren dit jaar in de eerste week van maart – 5 tot 8 – tezamen in Zuid-Frankrijk.
Deze Europese campagne voor Franse wijnen wordt grootscheeps gedragen door België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Rusland en Nederland. De Russische expert was verhinderd tijdens deze bijeenkomst in Lyon. Harold Hamersma, de Nederlandse expert,  kon volop met zijn collega’s van gedachten wisselen over de campagne Wijnen met Stijl.

Wijnbezoeken
Zo brachten ze een bezoek aan het noordelijke dal van de Rhône en aan het zuidelijke deel van de Beaujolais. Op het programma stonden ook verschillende stijlen wijnwinkels, wijnbars en restaurants in Lyon waar ze getrakteerd werden op de cuisine Lyonnais  in combinatie met verschillende wijnstijlen die representatief zijn voor de huidige wijnproductie.

De vier stijlen: “authentiek naturel”, “glamour chic”, “ongecompliceerd en ontspannen” en “origineel en funwijnen”.

De campagne Wijnen met Stijl
Tijdens de driejarige campagne “Wijnen met Stijl” ligt de nadruk op de diversiteit en toegankelijkheid van Franse wijnen. De campagneslogan “Wijnen met stijl” spreekt de consument van de zes Europese markten aan. Hij toont de toegankelijkheid van het Franse aanbod.

“Wijnen met Stijl” benadrukt dat Franse wijnen geschikt zijn voor elke moderne levensstijl. Het logo met de Eiffeltoren verwijst naar Frankrijk en de kleuren rood, wit en blauw in de vorm van een lint brengen dynamiek in het moderne en multi-inzetbare logo.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1peV6sCID5g]

Bron: Sopexa De campagne Wijnen met Stijl wordt in bovengenoemde Europese landen gevoerd door Sopexa in opdracht van de brancheorganisatie voor Franse landbouwproducten FranceAgriMer. De campagne is in 2012 gestart.