Feestje vieren bij Sabrosa

Feestje vieren bij Sabrosa

Dinsdag 2 mei

Vieren wat je vieren kan. Als het kan. Toch?  Dus als de prinses jarig is, gaan we lekker uit eten. Dit keer bij Sabrosa in Soest. Een nieuwe hippe tent met  goede looks en een fijne sfeer. Ruim opgezet. Alles is groot, de bar, het terras, de brasserie. En de waterpomp! Ja serieus, geen bier maar een waterpomp. Ga zelf maar kijken.  We krijgen een plekje achter in.  Aan een van de hoge tafels. Mooi zicht op zaak en keuken.

SabrosaKeuken van Sabrosa

En uit die keuken komen lekkere happen! De start met de mediterrane plank is een aanrader! De planken liggen vol. Fijne hapjes. Lekker peuzelen. Kletsen en een slok. De charcuterie is flinterdun gesneden en hangt over een klein balkje boven op de plank gemonteerd. Een grappig gezicht dat wasgoed van hammetjes en worsten. Handig ook want het schept ruimte voor de andere creaties.

Clôs Marguerite, Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland 2015
Druivenras: Sauvignon Blanc
Een heerlijk stuivende Sauvignon met een krachtig en zuiver aroma en tonen van citrus. De smaak is friszuur met een lange frisheid in de afdronk. Super bij salades en gegrilde vis.

De wijnkaart van Sabrosa, niet te groot maar overzichtelijk, biedt voldoende keuze. De Marguerite uit Nieuw Zeeland is een typische stuivende Sauvignon. Mooi in de neus met fijne grapefruittonen, maar ook wat tropisch.  Je zou denken dat de zuren te hoog zijn voor de plank, maar dat is toch niet het geval. Een perfecte starter dus.

Na de uitgebreide starter verschijnen de gerechten op tafel. Mooie plaatjes die gewoon lekker zijn! Mijn ravioli met truffel en Grano Padano is precies goed! Smeuïg, geurend en zacht.
Naast me eet de prinses gamba met tonijn. Andere borden: een salade riche met coquille en gamba; eenmaal een bord vol tranches ossenhaas: “Graan gevoerde ossenhaas van de Josper grill met Spaanse Merlot jus en geglaceerde bosui” om precies te zijn en voor de jonge heer van B. de zeebaars.

Conclusie

Soest heeft een er een toptent bij gekregen en wij een leuk fijn eetadresje. We komen terug Sabrosa!

Bewaren

Bewaren