Fietsend door wijndorpjes en wijngaarden

wijnreis april 2008_248

 

Er gaat niets boven fietsen in de Aube!

Nou, daar mogen de meningen over verschillen, maar zeker waar is het dat op Plus France een aantal prachtige routes worden beschreven à velo :).

De Aube is de thuishaven voor het Champagnedistrict Côte des Bar. De wijngaarden hier hebben recht op de Appellation Champagne, hoewel ze wel wat verwijderd zijn van het hart van deze bubbelende streek rond Reims en Epernay! De iets goedkopere Champagnes komen vaak uit dit gebied. Maar natuurlijk worden hier net zoals in de rest van de Champagne ook de druivenrassen pinot noir, pinot meunier en chardonnay gebruikt voor deze Franse bruis. Overigens zal het Champagnegebied nog groter gaan worden omdat de vraag nog steeds groter is dan het aanbod. Nieuwe wijngaarden die nu nog buiten de appellatiegrens liggen zullen er straks aantoegevoegd worden.

Tevens vind je hier het Regionale Natuurpark van het Forêt d’Orient. In het natuurpark ligt een groot merengebied waar jaarlijks in november duizenden ganzen en kraanvogels neerstrijken die vanuit het noorden van Europa op weg zijn naar het zuiden. Het is een spectaculair natuurverschijnsel en de vogels produceren een oorverdovend lawaai.

Je kunt hier geweldig fietsen omdat het prima “befietspad” is. Er worden verschillende fietsroutes aangeboden en de accommodaties onderweg beschikken over allerlei voorzieningen, zoals ruimtes voor het stallen van je fiets. Er zijn maar liefst 24 fietstochten uitgezet. Met afstanden van 30 tot 80 km. De hele toeristische Champagneroute van 220 km loopt langs Bar sur Seine en Bar sur Aube naar de Côte des Bar.  Hier vindt u alle informatie: Plus France.

Fietsend de Duitse wijngaarden verkennen

De Fietsroute Deutsche Weinstraße, door wijngaarden en wijndorpjes

De 97 km lange Deutsche Weinstraße van Bockenheim (in de buurt van Worms) in het noorden tot Schweigen aan de Franse grens in het zuiden, is heel goed bewegwijzerd. Met afstands- en bestemmingsinformatie worden fietsers door het prentenboeklandschap langs het Haardtgebergte en door het wijnbouwgebied Palts geleid. Het bekende druivenlogo van de Deutsche Weinstraße kenmerkt de fietsroute. De bewegwijzering wordt aangevuld door verwijzingen naar bijzondere attracties langs de fietsroute.

Een zee van wijnranken en nog veel meer!

Parallel aan de Deutsche Weinstraße loopt de 95 km lange fietsroute Deutsche Weinstraße, omzoomd door historische stadjes, wijndorpjes en burchten. Op de fiets kunt u met alle zintuigen genieten van het op één na grootste Duitse wijnbouwgebied. Een pauze is hier altijd de moeite waard, om te genieten van het schitterende uitzicht of de hartelijke gastvrijheid in één van de vele restaurants. Maak kennis met de traditionele wijngoederen en de “jonge wilde” wijnmakers uit de regio. Voor alle informatie kunt dit e-mailadres gebruiken: [email protected]