FINE Das Weinmagazin

FINE Das Weinmagazin

The Journey of Good Taste // 2

We kennen inmiddels Perswijn, Proefschrift, Vinum en Vino, Winelife, Decanter en the Winespectator en natuurlijk het online wijnmagazine voor de wijnliefhebber “Smaak van Wijn”.
Maar kent u ook het blad Fine? Vijf jaar geleden rolde het eerste nummer van de persen! Niemand eigenlijk geloofde in het success van de zoveelste ‘printed paper’! Enfin, een lang verhaal in het kort, 20 edities verder zijn we nu en Fine heeft duidelijk laten blijken bestaansrecht te hebben. De critici zijn om. Het blad staat als een huis!

Uitstraling
Het blad heeft uitstraling, het ‘smoelt’ en het heeft een enorme vertelkracht die te meten is in de fantastische verhalen over de mens achter de wijn. Over de wijnstreken, Het is een glossy met waanzinnige foto’s. Het blad vertegenwoordigt een zekere ‘lifestyle’. Het kent een grote waarde toe aan de culinaire krachten die aan de wijnen gekoppeld moeten worden. Het schrijft net zo makkelijk over de Italiaanse wijnen van Tenuta San Leonardo als over als over de composities van Essigbrätlein in Nürnberg als over als over de Vintages van Moët.

Ralf Frenzel is de uitgever. Dit citaat uit de Wiesbader Kurier  van september 2011 spiegelt hem: “Es gibt Menschen, die sind Macher. Sie haben Ideen, Träume und Visionen. Manche von ihnen reden nur über ihre Vorstellungen, trauen sich aber nicht, sie auch irgendwann in die Realität umzusetzen. Und dann gibt es noch diejenigen, die mit ihren Einfällen und Eingebungen andere komplett begeistern können, diese Träume anpacken und Wirklichkeit werden lassen. IMG_0455

Sprudelt vor Ideen

Zu Letzteren gehört Ralf Frenzel, er ist tatsächlich ein solcher Macher. Der 48-Jährige sprudelt förmlich vor Ideen, hat einen Riecher für alles, was das Thema Kulinaristik anbelangt – und hat seine Leidenschaft einfach zu seiner Profession gemacht.”

Hij richtte in 2004 de uitgeverij Tre Torri Verlag GmbH op en brengt daar nu naast Fine, ook boeken uit die dezelfde lifestyle  als Fine, Das Weinmagasin. Met een niet te evenaren ‘look and feel’. Een nieuwe manier om naar wine, food and luxury te kijken. Ieder onderdeel in het blad is ‘geproefd, voorgekookt, bezocht en gefotografeerd’. Werkelijk een bizar mooi wijnmagazine!