Foire Internationale d'Art dans les Chais en Pouilly Fumé"

Pouilly Fumé, dit Jaar kleurrijk en kunstzinnig!

Pouilly Fumé is een witte wijn met een uitstekende reputatie. Iets meer dan honderd wijnmakers produceren deze wijn op iets meer dan 2 uur rijden ten zuiden van Parijs, aan de oevers van de Loire. De wijnen zijn  befaamd en worden geëxporteerd over de hele wereld. De wijnmakers zijn  ondernemend en doen er alles aan hun prachtige wijnen onder de aandacht te brengen.

Naast de wijnmakers hebben zich sinds enkele jaren ook professionele kunstenaars gevestigd in Pouilly sur Loire en omgeving. Zij beoefenen hun kunst en dragen daardoor ook bij aan de culturele en economische ontwikkelingen in de streek. Eind 2012 hebben wijnmakers en artiesten de handen ineen geslagen en de “Association: Les rendez-vous du Pouilly Fumé” opgericht. De doelstelling is eenvoudig “Pouilly Fumé”, …een kwaliteitsstandaard voor wijn zowel als kunst uit de regio!

De vereniging organiseert van 2 – 5 mei aanstaande haar eerste evenement: “Foire Internationale d’Art dans les Chais en Pouilly Fumé” , De eerste internationale hedendaagse kunstbeurs in de kelders van Pouilly ! Kunst en Wijn is een ideale combinatie ! 19 Deelnemers stellen hun wijnkelders open, met natuurlijk  Alain Cailbourdin ook in hun midden, iedere “Cave” presenteert een kunstenaar die gedurende de week ook aanwezig zal zijn in de betreffende wijnkelder. De vereniging stelt een route samen welk in het centrum van Pouilly te verkrijgen is.

arendjan vd broekBron: “La Source des Vins”. Hier helpt men u graag verder op weg, zij hebben ter plekke mensen paraat die u kunnen ondersteunen en de weg wijzen……………voor meer informatie, neem gerust contact op met “La Source des Vins” – Arend Jan van den Broek – GSM 0651611752, Genieten is één der kunsten van het leven !!