Folie Culinaire biedt keur van sterrenchefs

Folie Culinaire biedt keur van sterrenchefs

MECC mozaDoor: MECC Maastricht – Communicatie

Nieuwe internationale topchefs verrassen op belevingsvolle Folie Culinaire
Sterrenparade toont ambacht en innoverende technieken

Maastricht, 17 september 2013
Een blik op de ‘menukaart’ van Folie Culinaire (7 t/m 9 oktober MECC Maastricht) toont drie nieuwe namen van internationale sterrenchefs. Zij vertegenwoordigen een nieuwe gastronomische wind en hun namen zijn David Toutain (voormalig chef van Agape Substance in Parijs), Hervé Rodriguez (chef-eigenaar van MaSa in Parijs) en Laurent Folmer (samen met zijn broer Vincent chef-eigenaar van Couvert-Couvert in het Vlaamse Heverlee).

Toutain wordt gezien als een van de initiators van de nieuwe gastronomische wind die op dit moment door diverse Parijse keukens waait. De keuken van de talentvolle jonge chef flirt met alle superlatieven. Maar Toutain is meer dan enkel een trendy chef-kok. Folie Culinaire biedt een blik in zijn keuken en die van de andere gerenommeerde chefs.

meccOp het internationale programma van Folie Culinaire stonden al de namen van Emmanuel Renaut (restaurant Flocons de Sel in het Franse Megeve), Jean-Francois Piège (Thoumieux in Parijs), Hans Snijders (Château Neercanne in Maastricht), Thomas Bühner (La Vie in Osnabrück) en Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps in het Belgische Eghezée).

Beelden van de internationale sterrenkoks die komen koken op Folie Culinaire, aan het werk in hun eigen omgeving zijn te zien op: Folieculinaire.com

 
Zintuigen op scherp
Dit alles gebeurt van maandag 7 tot en met woensdag 9 oktober wanneer op Folie Culinaire internationale sterrenchefs alle zintuigen van de vakbezoekers aanspreken. Het event is een smulfeest op culinair topniveau waarbij het vooral gaat om zien, horen, beleven, proeven én leren. Centraal in de intieme Expo Foyer van MECC Maastricht is een grote Saisonnier keuken ingericht, waar een parade van internationaal befaamde en wereldberoemde sterrenchefs met Michelinsterren hun geheimen prijs zullen geven en bovendien zorgt voor ultieme verrassingen tijdens het driedaags evenement in MECC Maastricht.
 
Koken met ultiem hoge geluiden
Al deze topchefs delen met liefde en passie hun kennis van bijzonder koken. Zo geeft Emmanuel Renaut een masterclass ‘Terroir’. De chef – vorig jaar onderscheiden met een derde Michelinster – werkt uitsluitend met producten uit zijn eigen regio: de Haute Savoie. Hij volgt nadrukkelijk het ritme van de seizoenen. Sang Hoon Degeimbre veroverde twee Michelinsterren. Hij presenteert een ultrasonore techniek om zoveel mogelijk smaken uit zijn groenten, kruiden en bloemen te halen. Met zijn eigen sonarapparatuur laat hij zien hoe je met een zeer hoge geluidsfrequentie de celstructuur van planten afbreekt. Daardoor komen sappen en aroma’s tevoorschijn die een verbluffende resultaat opleveren in combinatie met gerechten.

Foie gras en truffels
Folie Culinaire – vertaald: de culinaire gekte – draait z’n hand niet om voor exclusieve en bijzondere producten, zoals foie gras en truffels.  Het programma biedt ook ruimte voor een presentatie van diverse topchefs uit de Périgord. Vincent Arnould, Robert Besse en Bruno Lalande onthullen hun geheime rond truffels en foie gras.

Uitsluitend op uitnodiging
Folie Culinaire is een coproductie van Vakmagazine Culinaire Saisonnier en MECC Maastricht. Het topevenement zoekt de grenzen van het gastronomische vakgebied op en richt zich vooral op chefs, restaurateurs, cuisiniers, traiteurs, maîtres d’hôtel, patissiers en sommeliers. Professionals kunnen Folie Culinaire uitsluitend op uitnodiging bezoeken. Op woensdag is Folie Culinaire ook toegankelijk voor semiprofessionals die actief zijn binnen professionele kook- en wijnclubs.

Horecavakbeurs BBB
Bezoekers van Folie Culinaire kunnen ook de gelijktijdig te houden horecavakbeurs BBB bezoeken. Na sluitingstijd van de beurs gaat het proeven en culinair beleven door in het centrum van Maastricht. De restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair bieden speciale arrangementen aan, en de cafés van de Mestreechter Brandslang organiseren diverse activiteiten.

2 Reacties

  • John Bindels Posted 27 september 2013 10:03

    Bij het smulfeest ‘gaat het vooral om zien en horen’. Ik dacht om slikken. En verder is GEBEURD met een D in de onvoltooid tegenwoordige tijd gewoon fout. Communicatiejongens dienen dat te weten.

  • SvW Redactie Posted 27 september 2013 10:28

    Mijnheer Bindels u heeft gelijk. De spelfout is inmiddels verbeterd. Met dank 🙂

Reageren is niet mogelijk.