Fruits de Mer

Vrienden van ons gingen gisterenavond op pad om een plateau Fruits de Mer naar binnen te werken. Even genieten. Ha ha ha, ik zal nooit de blik in de ogen van mijn toen 12 jarige dochter vergeten. We lunchten in “Terminus Nord” Parijs waar zij een schotel Fruits de Mer voorbij zag komen. Pure ontzetting! Dat is nu zoveel jaar later wel anders! 🙂 Maar wat drink je hier lekker bij? Dat is het uitgangspunt van dit blog.

Welke druiven / wijnen passen hier goed bij.

Riesling

Meerdere mogelijkheden. Dus je kunt wat keuzestress oplopen bij zo’n gerecht. Klassiek is de Muscadet Sèvre et Maine, wat excentrieker de Picpoul de Pinet uit de Languedoc of waar je niet zo snel aan zult denken, de Grechetto uit Umbria. Grechetto, wat is het voor druif? Grechetto druiven groeien met name in de regio Umbrië in Midden-Italië.  Ze wordt vaak als blendpartner, bijvoorbeeld met de chardonnay gebruikt. Puur als mono-cepage komt ze niet heel veel voor. Maar het is zeker wel te vinden. Bijvoorbeeld de verrukkelijke Grechetto van Lamborghini. Een bloemig geurende wijn met wat exotische tonen. In de smaak vind je fijne ondersteunende zuren en zo’n plezierige amandeltoon. Naast zachte citrus.  Deze wijn werd ooit bedacht om de 100ste verjaardag van Ferruccio Lamborghini te vieren. Een perfecte combinatie naast een uitbundige schotel vol vruchten uit de zee.

Riesling

Een andere druif die zeker passend is bij de Fruit de Mer is de riesling. Je kunt er een uit de Alsace kiezen, maar zeker ook uit Duitsland. Natuurlijk speelt de zuurgraad een belangrijke rol in wijn van de riesling. Deze zuurgraad zorgt ervoor dat jonge Rieslingwijnen knapperig en fris smaken. Het hoge zuurgehalte in Riesling zorgt er ook voor dat een verhoogd restsuikergehalte kan worden gebufferd, waardoor zelfs wijnen met een merkbare restzoetheid vaak als droog worden ervaren. Helemaal lekker bij de Fruits de Mer.
Succes. Vragen? Je kunt me altijd een mailtje of een appje sturen! Ik help je graag bij wijnspijs keuze.

wijnspijs keuze