Gambero Rosso 2014 Italiaanse wijnen

Gambero Rosso 2014 Italiaanse wijnen

In het prachtige moderne operagebouw van Turijn vond op een zonnige zaterdagmiddag de presentatie plaats van de nieuwe wijngids van Gambero Rosso ´Vini d´Italia 2014´.

Begeleid door een wijndegustatie van de met drie bekers bekroonde wijnen.

Van een vijftigtal gepresenteerde wijnen koos Elisabeth Bertrand een klein aantal uit om te proeven waarbij de aandacht vooral ging naar een prachtige Franciacorta Brut Extreme Palazzo Lana Riserva 2006 van de wijngaard van Guido Berlucchi in Lombardje.
Vooral de Barolo´s uit Piemonte waren goed vertegenwoordigd bij de geklasseerde wijnen in de nieuwe wijngids, er waren er 8 die de drie bekers waardering verkregen, waarbij mijn voorkeur uitging naar de Barolo Gavarini Chiniera 2ßß9 geproduceerd door het wijnhuis Elio Grasso. “Voor wie van een lichtzoete afdronk houdt kan ik de A.A. Gewürztraminer Nussbaumer 2012 van Cantina Tramin aanbevelen, een veelzijdige wijn uit het appelland van Noord Italie.”

De wereldpers was verzameld om dit gebeuren mee te maken, een groep die zich het proeven bovendien goed lieten smaken en er een gezellige middag van maakten.
Het hele artikel van de hand van Elisabeth Bertrand en de officiele lijst met wijnen die ‘3 bichieri’ kregen uitgereikt, vind u op Dolce Via, haar Italiaanse  belevenissenwereld!