Gastvrij Rotterdam – Huiswijndebat en Proeverij

logo paysdocWaar: Gastvrij Rotterdam – Ahoy Rotterdam van15.00 tot 18.00 uur

 Op dinsdag 24 september vindt om 15:00 uur het Nederlandse huiswijndebat mét proeverij plaats. Hier wordt samen met het publiek toegewerkt naar “Acht praktische tips voor meer gastblijheid en rendement”. Niemand weet precies hoeveel miljoenen flessen er jaarlijks als “huiswijn” worden verkocht in (eet)cafe’s en restaurants. Toch is er opvallend weinig aandacht voor dit thema.

Tijdens dit open debat gaan panel en publiek in conclaaf. Het panel bestaat onder andere uit Jan van Lissum (thewinesite.nl), Hans van de Meeberg (Special Bite), Christiaan Hintzen (Oud Reuchlin & Boelen) een bierbrouwerij vertegenwoordiger en een bekende Rotterdamse horeca ondernemer. Tijdens en na het debat is er een interessant assortiment aan betaalbare kwaliteitswijnen te proeven die worden aangeboden door wijnregio Pays d’Oc IGP. Dit debat is interessant voor elke horecaondernemer die zijn wijnkaart en gast serieus neemt. Deelname is gratis!

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 wijnmakers en 230 coöperaties. In  2011 werden in Nederland gelijk aan 34 miljoen flessen verkocht onder dit label. De Pays d’Oc wijngaard omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen. 21% van de Franse wijnimport in Nederland is  Pays d’Oc IGP wijn. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com of www.facebook.com/PaysDocWines.NL