Gelijk met de bladeren vallen de sterren!

Gelijk met de bladeren vallen de sterren!

Door: Rudie de Groot

Een getwitter en gekwetter op Twitter gisterenavond laat toen ‘lekte’ wie op 1, 2, 3 van de Lekker zijn glorieus moment 2014 mag beleven. Iedereen roerde rond in elkaars twitterlijn en dacht er het zijne van.
Inmiddels is het wel bekend, Stan Huygens  rolde kamerbreed uit met “Lekker schudt het bed op”!

Inter Scaldes op 1, Boreas op 2 en De Leest op 3. Drie*** Librije dwarrelt naar de vierde plaats, Beluga stuitert zelfs de TopTien uit. Net als Oud Sluis, hetgeen niet bijzonder moge zijn, immers nog twee maanden en dan valt hier het doek! Benieuwd waar de The Jane volgend jaar zal staan. Hmmm niet in de Lekker natuurlijk.  Maar Pure C weer wel. En die zet nu al enorme stappen naar boven!
Het ‘doe maar gewoon’ in het Amsterdamse – in de volksmond wel ‘Nouveau Ruig’ genoemd is beloond.  De nieuwe Ron Blaauw belandt op 23.

Kan niet wachten tot de gids morgen op mijn bureau ligt. Wie of wat is uitgeverij Pijper eigenlijk? Sinds dit jaar draaien deze ‘Groningers” aan het sterrenrad.   Een degelijk bedrijf dat al veertig jaar aan de persen staat.

Hoofdredacteur Annelies Pijper schreef op 16 maart 2013 op de website van Pijper: “Pijper Media heeft de jaarlijkse gastronomiegids Lekker overgenomen van Sanoma.  Lekker is de grootste en best verkochte restaurantgids van Nederland en bestaat inmiddels 35 jaar. 60 professionele rapporteurs, vaak met een achtergrond in de horeca-of wijnwereld, bezoeken ieder jaar anoniem meer dan 600 restaurants. Deze werkwijze maakt Lekker tot een objectieve en onafhankelijke restaurantgids. Pijper Media zet het tijdschrift Lekker op dezelfde wijze voort.”
Op de website van Lekker zien we inmiddels de eerste opmerkelijke zaken:

23. Ron Gastrobar (vernieuwd concept, oude concept nr. 27)
99. Beluga loves You (geparkeerd aan rand Top 100 i.v.m. nieuw concept, oude concept nr. 5)
100. Toine Hermsen (geparkeerd aan rand Top 100 i.v.m. nieuw concept, oude concept nr. 25)

Zouden ze daar in het koude noorden niet zo van het warme zuiden houden? Ligt de grens bij Amsterdam? Hoeveel het waard is zullen we straks wel zien! Meer restaurantgidsen moeten nog inzage geven in hun boeken. Michelin heeft nog niet gesproken! Nagelbijtend  spannend misschien wel.

Overigens wat voor achtergrond hebben de ‘professionele’ rapporteurs dan als ze geen horeca-of wijnachtergrond hebben!

What about Een Smaak van Wijn gids, maar dan voor Wijnrestaurants 2015. Zomaar een spontaan idee! Maar wel met echte wijnprofessionals die moeten rapporteren  dan 🙂

2 Reacties

  • Marcel van Beek Posted 21 oktober 2013 12:25

    Valken de sterren of vallen de sterren.

    Met vriendelijke groet, Marcel van Beek

    Voor een uitgebreide indruk van onze diverse locaties kijk op: http://www.presentatie.vandentweelgroep.nl

  • SvW Redactie Posted 21 oktober 2013 12:37

    Klopt, dank en inmiddels aangepast 🙂

Reageren is niet mogelijk.