Gewurztraminer heeft veel gezichten

Gewurztraminer heeft veel gezichten

vakantiefotoDagboek, woensdag 20 juli

Gewurztraminer is het vandaag. Terwijl vanuit de hele wereld ons de vakantiefoto’s bereiken. WhatsApp maakt overuren, wij zijn inmiddels het postkantoor waar iedereen zijn foto’s appt 🙂 De koude kant zit aan de andere kant van de aardbol, de warme kant houdt het op Europa. Broer en broerin aan de IJssel zitten natuurlijk gewoon thuis – zwangerschapsverlof voor hondenpups. Wij genieten hier thuis van deze toch plotseling zo wakkere zomer! Wat een gekkigheid.

Pikachu, Squirtle en Klingklang

Het is weer weer om buiten te eten natuurlijk. We zijn met drie. De jongeheren zijn op pad. Op Pokémonjacht! Om je te bescheuren. Waar wij vroeger met ons gezinsabonnement kind aan huis zijn, in de dierentuin in Amersfoort, zijn ze er nu naar teruggekeerd! Maar gratis! Om Pokemons vangen. Na het eten vertrekt de prinses ook weer.

gewurztraminer-1Gewurztraminer

De zomerse bak met sla is gevuld met ijsberg, komkommer en radijsjes. De broodjes die in de oven liggen, zullen we vullen met shoarmavlees. Sausjes erbij. Klaar! Wel even gepeinsd welke wijn hier nu een bruggetje kan slaan. De keuze is op Melissopetra gevallen. Van het Griekse wijnhuis Tselepos. Kruidig en exotisch. Met onverwacht behoorlijk hoge zuren. In relatie tot de druif bedoel ik dan.

Alto Adige

Goede keuze die perfect aansluit bij het kruidige vlees. Gewurztraminer is wel een van mijn, van onze favoriete wijnen. Toch verschillen de wijnen onderling, uit de diverse streken nog aanzienlijk.  Uit de Elzas wat voller, wat zwaarder, honing- en rozentonen. Hier van de Peloponnesos wat meer met uitgesproken zuren. In Elgin, Paul Cluver’s Gewurztraminer verrukkelijk fris met serieus limoenaroma.
Mijn liefde en die van Marcel ook,  gaat nog steeds uit naar de gevangen berglucht in Alto Adige! Noord-Italiaanse Gewurztraminer uit deze bergstreek is zo bijzonder. Misschien omdat wij nu eenmaal berggek zijn. Dat zal. Weet wel, in augustus komen de nieuwe wijnen, ik kan niet wachten om de kurken te laten ploppen!

 

Bewaren