Gidsen, culinair en vineus

Gidsen, culinair en vineus

Gidsen, welk restaurant, maar de wijn dan?

De tijd van de gidsen, lekker eten – lekker drinken, is weer aangebroken. Wat komt er toch allemaal voorbij! Het kan niet op. Maar het kan wel veel beter als we het commentaar ‘op’ de Michelingids van dit jaar mogen geloven. En dat doen we! Iedereen heeft inmiddels wel gelezen dat veel teksten een “l’histoire se répète” zijn geworden in deze gids. Waarbij het prachtige La Rive zo te kort is gedaan.
Waarom wil iedereen toch altijd alles maar in hokjes plaatsen! Elkaar achter narennend, initiatiefloos! De supermarktwijnen, de omfietswijnen, de grote van dittum, de beste van dattum. Mens! Proef zelf, ga ontdekken! Er is zoveel moois. Dat past toch niet in een boekje, een gids, een almanak!
Gidsen, wij – Marcel en ik – wij hebben er niet zoveel mee. Op een gids na dan. Want er is een gids die we toch wel aandacht willen geven, gewoon, omdat hij leuk is, lekker anders en vooral de wijn hoog in het vaandel heeft!

Grootspraak!

De restaurantgids voor de wijnliefhebber! Een van de speerpunten van Grootspraak is het beoordelen van het wijnniveau van een restaurant. Niet alleen de wijnkaart wordt onder de loep gelegd, nee van groot belang zijn ook de kwaliteit van het wijnarrangement, de wijnbediening en diens adviezen over de wijnen. Niet te vergeten de verzorging en presentatie van de wijnen aan tafel. Een heldere en duidelijke gids voor wijnminnend Nederland!

En ook lekkewijnlokaalr een hanteerbaar formaat. Eentje die als het moet gewoon in je tas past 🙂  Trouwens, dit zeggen zij (samengevat) over La Rive:

gidsenLa Rive

Een van de absolute topadressen van de stad. Je zit hier geweldig, met uitzicht op de Amstel. Moderne en creatieve gerechten onder de noemer ‘rive droite. Fraaie klassieke bereidingen onder de noemer ‘rive gauche’. De wijnen worden door Ronald Opten en Ted Bunnik met een ongekend enthousiasme gepresenteerd en toegelicht! Hier ga je heen voor de beleving en de luxe, zonder even op de portemonnee te letten.

Bewaren