Grüner Veltliner voor mevrouw X

SeefeldDat ze een poosje weg zou zijn, dat had ze gemeld, mevrouw X. Naar Seefeld, Tirol, Oostenrijk. Met haar twee zusters. Naar hotel Post in het centrum van het kleine stadje. Het mondaine, hippe, statige Seefeld.

Opeens stond ze weer in de Studio! Zo maar – schijnbaar uit het niets – stond ze voor de wijnkast met de Grüner Veltliner van Setzer in haar handen.

‘Hoe is het met u? Hoe was de vakantie? Alles goed gegaan tijdens de reis?’  Ze ziet er goed uit. Lekker gebruind en gezond. De zussen zijn weer helemaal – alle drie – gezond terug!

Fantastisch, zeg! Als je die leeftijd hebt en je gaat nog gewoon met het vliegtuig naar München, dan met de taxi naar Seefeld. Bijzonder! Het mondaine dorp Seefeld past wel als achtergrond voor het leven van mevrouw X. Bij haar zussen lijkt me dat ietsjes minder.

IMG_2847Sinds de dames allemaal alleen zijn, vormen ze in de vakanties  een hecht front naar het schijnt en in het kielzog van mijn X verplaatsen ze zich dan toch wel met enige regelmaat door Europa. Jarenlang hadden de Xjes een huis in Crans Montana, waar ze graag met het gezin verbleven. Echter, sinds de Olympische Spelen van 64 gingen mijnheer en mevrouw ook ieder jaar in februari naar Seefeld. De eerste jaren in het hotel aan de schaatsbaan met uitzicht op het kleine kerkje, later verruilden ze het voor het meer in het centrum gelegen Post, waar ze nu al weer een aantal jaren met haar zusjes naar toe gaat.

Beetje gek, maar ik vind het gezellig dat ze weer terug is.
‘Hoe was u vakantie? Had u nog een beetje sneeuw?’ Dat laatste maakt voor de dames niet echt meer uit, want na haar ski’s heeft mevrouw X haar langlaufspullen ook enkele jaren geleden al aan de wilgen gehangen en de zussen hebben nog nooit iets anders dan stevige stappers gedragen 🙂

Setzer Weinviertel Oostenrijk Grüner VeltlinerZe hebben het geweldig gehad, zoals ieder jaar weer opnieuw. Ze wandelen door het dorp. Nemen soms een paardenkoetsje dat recht voor het hotel stopt en ze genieten er helemaal van. Seefeld is hot voor deze dames op leeftijd! Het bruist, het leeft en ze worden aangenaam bezig gehouden!

Inmiddels heeft ze gevonden wat ze zocht! De Grüner Veltliner van Setzer! Om het heerlijke sneeuwgevoel nog even vast te houden, sluiten ze vanavond de vakantie af met kaasfondue en een prachtig fris glas Gruvi.  Uit het Weinviertel, één van de grootste Oostenrijkse wijnsuccessen met zijn oppervlakte van bijna 13.500 hectare wijngaard.
Weliswaar aan de andere kant van waar zij zaten, maar ja, het gaat om het idee.