HELIX, de kurk- en glasoplossing met een onverwachte twist

[vimeo http://www.vimeo.com/68231233 w=400&h=300]

Amorim en O-I innoveren wijnverpakking

BORDEAUX, Frankrijk – Amorim en O-I, twee marktleiders in wijnverpakkingen, introduceren HELIX tijdens Vinexpo, een internationale wijnbeurs in Bordeaux. HELIX is een innovatieve kurksluiting voor glazen flessen, bedoeld voor wijnen in het populaire premium segment met een hoge omzetsnelheid.

Amorim en O-I werkten vier jaar aan deze uitvinding. Beide innovatieve bedrijven bouwen hiermee voort op de eeuwenlange ervaring die ze op de wijnmarkt hebben.

“Samenwerken is de toekomst voor innovatie”, zegt Erik Bouts, President Europa van O-I. “HELIX bewijst wat er mogelijk is wanneer twee vooraanstaande bedrijven in de glasverpakkings- en kurkindustrie samenwerken. Het resultaat is een positieve ontwikkeling voor zowel consumenten als de wijnhandel.”

HELIX combineert een ergonomisch ontworpen kurksluiting met een glazen fles die binnen in de hals een schroefvormige afwerking heeft. Daardoor blijft de fles goed afgesloten tot er aan de kurk wordt gedraaid om deze te openen. Deze innovatie combineert alle voordelen van kurk en glas, kwaliteit, duurzaamheid en een premium imago, met gebruiksvriendelijkheid en het gemak van een hersluitbare fles. De bestaande vullijnen van de wijnhuizen kunnen snel en eenvoudig worden aangepast voor het gebruik van deze oplossing.

“HELIX beantwoordt aan de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid en kwaliteit en het ondersteunt het merk en het imago waar wijnhuizen aan bouwen”, zegt Antonio Amorim, voorzitter en CEO van Amorim.

“We zijn verheugd dat we de markt niet alleen een 100 procent recyclebaar, modern product kunnen bieden, maar ook een oplossing die de ervaring bij het drinken van wijn verbetert door het gemak bij het openen en sluiten van de fles.”

Uitgebreide testen van Amorim en O-I tonen aan dat wijn die verpakt is in HELIX-flessen geen verandering ondergaat in smaak, aroma of kleur. Marktonderzoek in Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en China leert dat consumenten HELIX accepteren voor populaire premium wijn. Daarnaast stellen consumenten het op prijs dat het kenmerkende geluid wat je hoort bij het ontkurken van een wijnfles, aanwezig blijft.
Bron: : Helixconcept