Het mysterie rond het boshuis-21

Het mysterie rond het boshuis-21

21) Het dilemma van Lucas

De foto op canvas die één bij één groot, boven het waterbed hangt, is van de muur gerukt en fors met een scherp voorwerp bewerkt. Dwars door het gezicht van zijn vader loopt een grote scheur. Van het lichaam van zijn moeder is compleet gehakt gemaakt. Maar de drie kinderen zijn geheel intact gelaten. Opvallend! Bizar! De adrenaline giert door hem heen. Vol ramt hij zijn vuist tegen de muur!

‘Neeeeeeeee!’ De oerschreeuw komt van onder uit zijn buik. Kayley vliegt de trap op. Ze ziet hoe een van de agenten Lucas heeft vast gepakt. Ze ziet de woede op zijn gezicht, de tranen in zijn ogen. Ze loopt op hem af, duwt de agent opzij en slaat haar armen om hem heen. Op het bed ziet ze het verwoeste familiecanvas. Ze volgt de blik van de agent naar de gebalde vuisten van Lucas, waar de ontvelde knokkels bloederig rood zijn.

Lucas kijkt Kayley aan. Zijn schouders hangen naar beneden. Als een ballonnetje loopt hij leeg.
‘Wat is dit? Wie is die gek in godsnaam? Wat wil die idioot?’ fluistert hij. Een van de twee agenten neemt het woord. ‘Kom, we gaan naar beneden. Misschien zijn hier sporen te vinden, we willen dat onderzoek niet in de weg staan.’ De vrouwelijke agent is inmiddels telefonisch aan het overleggen. Als ze haar telefoon dichtklapt, meldt ze dat er inderdaad een onderzoeksteam onderweg is.

Ze nemen plaats in de grote woonkeuken. Het team dat even later verschijnt, vertrekt naar boven in het kielzog van de agente. Mathilde heet ze. Lucas is wat gekalmeerd. Kayley is nog even bij de gasten in de boskamer gaan kijken, heeft samengevat wat er gebeurd is. De gasten zijn er heel nuchter onder gebleven. Een avontuur meer of minder, daar liggen deze bikers niet wakker van. Gelukkig maar, denkt Kayley.

In Thorn zijn de wijnvrouwen inmiddels bij hun eerste overnachtingsadres aangekomen. In deze B&B hebben ze twee kamers geboekt. Het plan is om ‘s avonds lekker uit eten te gaan. Het restaurant dat ze uitgekozen hebben ligt in een plaatsje verderop. De volgende dag staan dan de wijngaarden van wijnhuis Thorn op het programma,  waar ze zo’n 6,5 ha aan wijngaarden bewerken. Bedekt met auxerrois, pinot gris, riesling, pinot noir en nog een aantal andere druivenrassen als de frühburgunder en de dornfelder. Een echte plus is dat als het wijngoed gesloten is voor bezoekers, je hun wijnen simpelweg bij de buurtsuper kunt kopen! Top.

Daarna staat Kerkrade op het programma waar ze de Kathedraal van Rolduc gaan bezoeken. Het kan niet altijd wijn, wijndruiven en wijngaarden zijn immers. Deze priesteropleiding bezoeken vinden ze allemaal interessant, maar met name Janneke is hier zeer in geïnteresseerd. Een van haar broers heeft serieuze belangstelling voor een opleiding aan het theologisch instituut.

Waar ze gaan dineren, dat is net aan de andere kant van de Maas! Ze hebben  maanden geleden al een tafel voor vier gereserveerd en verheugen zich enorm op deze avond. Het wordt vast heel bijzonder! Van Thorn naar het dorpje waar het restaurant aan de Maas ligt, is slechts een klein eindje. Maar aangezien ze allemaal van het hele wijnspijs gebeuren willen genieten, gaan ze wel met de taxi. Rond kwart voor zeven ‘s avonds rijdt deze voor bij de B&B. De dames schieten de grote auto in om nog geen tien minuten later bij de het restaurant aan te komen.

Een fantastische avond! Vol culinair en vineus genot! Uiteraard zullen ze heel veel  Limburgse wijnen proeven die avond. Voor Paco is in het exquise restaurant een uitzondering gemaakt! Hij ligt braaf tussen Karin en Greet in, een beetje weggemoffeld in de hoek. Ze zijn net met het aperitief begonnen als de mobiel van Greet begint te zoemen. Ze werpt een blik op het scherm. Verbaasd kijkt ze nog eens, hè, dat is Lucas, waarom belt hij haar? Waarom niet zijn moeder? Ze pakt haar mobiel en met een verontschuldigende blik naar haar vriendinnen verwijdert ze zich van tafel. Als ze buiten gehoorsafstand is, neemt ze op. ‘Lucas, met Greet, is er iets?’

‘Dat meen je niet!’ mompelt ze even later. ‘Godverdorie, maar is het met jou goed? En er zijn toch ook gasten in de boskamer?’ Greet luistert naar het verhaal van Lucas, die meldt dat het nu allemaal goed is, de gasten hebben het prima naar hun zin, vinden zo’n avontuur niet zo spannend. Kayley is bij hem gebleven. Maar waarom hij belt dat is om Greet te vragen, Greet, die zijn moeder simpelweg het beste kent, of hij het tegen Karin moet zeggen. Of gewoon wachten tot ze zondag weer terug komen?

Oef, dat is een lastige kwestie. Als ze het nu niet zeggen, dan wordt ze straks woedend! Als ze het wel zeggen, gaat ze  linea recta naar huis, terwijl thuis in feite alles onder controle is. Greet begrijpt het dilemma van Lucas. Ze aarzelt maar besluit dan toch om de knoop door te hakken ten faveure van het weekeinde in Limburg.

‘Lucas, laten we nauw contact houden. We zeggen het niet. Maar zodra de situatie bij jou in het boshuis weer verandert, dan komen we wel direct naar huis. Als we terug komen, ik beloof je, dan zal ik haar samen met jou op de hoogte brengen wat er gebeurd is en over welke beslissing ik heb genomen.’

JG SarenmasDeel 22):
28 juli

 

 

*Dit feuilleton is verzonnen. Namen, personen en gebeurtenissen en locaties zijn volledig aan de fantasie van de schrijver ontsproten en elke overeenstemming met de werkelijkheid berust op toeval. Met uitzondering van wijnen en druivenrassen.