Het weekmenu met Pasen

vanderlinden winkelDeze week komt het wijnmenu van de week uit Soest! Daar vinden we op de Burg.Grothestraat nummer 6  Wijnhandel Ben van der Linden! Het is een slijterij – het is een wijnhandel – het heeft een proeflokaal!

Een historische winkel kun je wel zeggen, want ze bestaat al meer dan honderd jaar! Tegenwoordig is het Angelique die met haar uitgebreide kennis als vinologe en proefautoriteit de honneurs waarneemt in het hechte familiebedrijf. Waar het de gewoonste zaak van de wereld is dat iedereen meehelpt, waar en wanneer dat nodig is.
De wijnen in de zaak worden rechtstreeks bij de wijnboer geïmporteerd. Iedereen die in de winkel werkt, kan adviezen geven over wijn&spijs. Gerechten voorstellen bij de enorme verscheidenheid aan wijnen die hier te vinden is.

Er zijn altijd wel bijzondere aanbiedingen en zowel de oude als de nieuwe wereld is hier goed vertegenwoordigd. Neem nu bijvoorbeeld de ‘Toppers uit de oude en nieuwe wijnwereld!’ Hierbij is gekozen voor de twee Spaanse en twee Zuid-Amerikaanse rode topwijnen. Met grote verschillen en sterke overeenkomsten! Niet te geloven en heel erg leuk voor een kleine miniproeverij thuis natuurlijk 🙂

Want, hoe meer je proeft, hoe meer je weet. Zo is dat.

wijnalmanak_zegel_wijnspeciaalzaakEn dat ze kennis van zaken hebben dat bewijst natuurlijk ook de Wijnalmanak 2013 waar de jury – onder voorzitterschap van de wijnjournalist Ronald de Groot – alle deelnemers op hun wijnen in de betaalbare prijs-categorie tot € 10 beoordeelde. Maar liefst 47 van de wijnen kregen een eervolle vermelding. Hiervan werden 24 wijnen bekroond met het predicaat ‘Sterwijn’, de hoogste kwaliteitsgarantie: gegarandeerd goed.

Het weekmenu van Smaakvanwijn begeleiden doen ze graag en met verve! Alle wijnen zijn rechtstreeks in de winkel te verkrijgen, maar natuurlijk, houd er even rekening mee dat het maandag wel tweede Paasdag is. Ook al vergeet je dat misschien in deze mini-IJstijd 🙂

Oja, en een tip: er is een Aprilproefdoos te bestellen met maar liefst 20 € korting! We tellen er 12 wereldwijnen in voor nog geen 100 €!

=================================================================

Het menu voor de komende week, voor de amateurkoks onder u:

Gefrituurde Oesterzwammen met tagliatelle en truffelsaus

Château de Nages ButiNages Costières de Nîmes rosé 2012

– kruidige, fijne rijpe geur, –

Michel Gassier, de  meestervervalser van noordelijke Rhônewijnen maakt in Costières de Nîmes deze prachtige betaalbare kwaliteitswijn, de typische Rhône kruidigheid komt van 60% grenache druiven en de volle, stevige smaak van de resterende syrah

Lekkere dubbelgetrokken bouillon
Doe maar geen wijn of drink de rosé even op.
Gebakken (tamme) eendenborst met sinaasappelsaus

Belles Rives Côtes de Duras Moelleux

Natuurlijk kun je hier voor Gewurztraminer gaan, maar wij kiezen met van der Linden voor Côtes de Duras. Altijd nieuwigheden uitproberen is ons motto! Semillon met sauvingnon blanc vormen de basis voor deze enigszins zoete wijn!

Cappuccino – Parfait

Domaine de Valcros Banyuls Hors d’Age 50cl  Een taankleurige, krachtige rode wijn met een genuanceerd bouquet van pruimen en rozijnen. De smaak is volzoet , alcoholrijk en eindigt warm.

Banyuls is één van de vele Franse zoete wijnen die als aperitief én dessert-wijn gebruikt kan worden. Het Banyuls gebied ligt vrijwel tegen de Spaanse grens, direct aan de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen hier op steile hellingen en worden aangeplant op terrassen. Hierdoor is mechanisatie niet mogelijk en moet al het werk in de wijngaard met de hand worden uitgevoerd. Tijdens de gisting wordt wijnalcohol toegevoegd waardoor de gisting stopt. Het nog aanwezige suiker in de druif is bepalend voor de zoetheid van de wijn. Hierna volgt een rijping deels op nieuwe eikenhouten fusten, deels op halflege fusten buiten en deels op grote houten voeders. Deze combinatie van verschillende rijpingsmethoden maakt Banyuls volstrekt uniek. (Bron: van der Linden website)

logo smaak van wijndefP.S.: Alle receptenkaarten zijn rechtstreeks op te vragen bij Smaakvanwijn.com!
Altijd leverbaar.