Wijnopleidingen nader bekeken / 1

Wijnopleidingen nader bekeken / 1

Deze maand gaan we wat dieper in op de SWEN wijnopleidingen die je in Nederland kunt volgen!

geassocieerd docentWaarom het Wijnvignet?

Wijn moet leuk zijn! Daarom geven verschillende wijndocenten sinds 2013 – naast de SWEN 2 en 3 ook de wijncursus Wijnvignet (SWEN 1), speciaal voor beginnende wijnliefhebbers. In twee avonden leren deelnemers van alles over wijn en wijnproeven.  “Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie” is het keurmerk van de Wijnacademie voor erkende, vakkundige wijndocenten.

logo wijnacademieDe wijncursus ‘Wijnvignet’ is een cursus op het allereerste niveau. De lesstof voor de cursus is het   boekje ‘Ik weet wat van wijn’, speciaal voor de cursus geschreven door Magda van der Rijst. Na het behalen van het examen komen deelnemers goed beslagen ten ijs als ze aan de vervolgcursus willen deelnemen om het landelijk erkende ‘Wijnoorkonde’ te halen.

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150Wijndocenten worden door de Wijnacademie aanbevolen, zij ontvingen het keurmerk Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Dankzij het keurmerk weten deelnemers aan de wijncursus dat ze les krijgen van een erkend en vakkundig docent. Wijndocenten verdienen het kwaliteitskeurmerk als zij de titel RegisterVinoloog dragen en actief samenwerken met de Wijnacademie. De Wijnacademie biedt aanbevolen docenten lesmateriaal en bijscholing. Een overzicht van de docenten met het keurmerk staat op de website van de Wijnacademie: www.aanbevolenwijndocent.nl.

De Wijnacademie

De Wijnacademie organiseert examens voor het nieuwe Wijnvignet, de Wijnoorkonde (SWEN 2), Wijnbrevet (SWEN 3), leidt op tot en neemt examens af voor de studie Vinoloog van de Wijnacademie (SWEN 4). Ook verzorgt de Wijnacademie  het begeleidingstraject voor de opleiding Magister Vini (SWEN 5) en de examens en de opleiding tot Liquorist, een expert in sterke alcoholische drank. De Stichting Wijnexamens Nederland SWEN is het landelijke instituut dat de examenniveau’s op het gebied van wijn, van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau, vaststelt en controleert.

cropped-logo-smaak-van-wijn-def-groot2.png

De Eerste Soester Wijnschool

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op! Wij zijn De Eerste Soester Wijnschool. Bij ons kun je de SWEN wijnopleidingen volgen tot aan de vinologenopleiding voor je naar de Wijnacademie in Maarn gaat. Veel informatie hier over vind je ook op de site van de Wijnacademie.

In Soest is de eerstvolgende cursus voor het wijnvignet op:
donderdag 12 en 26 februari
Inschrijven kan met invullen van het aanmeldformulier.