Hierbij 10 redenen om Wine Professional 2015 te komen bezoeken:

Hierbij 10 redenen om Wine Professional 2015 te komen bezoeken:

GELEZEN!
De opbouw van Wine Professional 2015 is in volle gang. Vanaf maandag bent u als bezoeker hartelijk welkom.

Betaalbaarheid en brede inzetbaarheid: Wine Professional 2015 focust ook dit jaar op betaalbare, breed inzetbare en no-nonsense wijnen en fine food-producten. Speciale aandacht voor betaalbare toppers. Dit gebeurt in het Importeur Wijntheater waar thema’s worden georganiseerd van steeds één wijnimporteur, vaak i.s.m. met desbetreffende wijnproducent. Ook Mobiel Proeven kan helpen om parels op de beurs te ontdekken: diverse exposanten geven speciale programma’s op hun stand, zie beurscatalogus of www.wine-professional.nl.

Onze exposanten: Naast de vertrouwde exposanten zijn er zoals ieder jaar weer nieuwkomers. Onder hen jonge dynamische ondernemers maar ook drie eeuwen oude namen. Sommige exposanten pakken dit jaar groter uit. Anderen keren terug. Maar er zijn ook meer kleinere importeurs, die verrassend uit de hoek komen met hun gedurfde producten, toegespitst op deze tijd. Samen geven zij een spannende aanvulling op het toch al imposante aanbod op de beursvloer. Want dat mag er zijn: bijna 100 exposanten en partners presenteren aan u allereerst vooral duizenden verschillende wijnen, champagne, sake, port en sherry uit meer dan 50 landen. Daarnaast is er natuurlijk ook een grote verscheidenheid aan ‘fine food’, koffie en aanverwante producten.

(Nog) meer focus op wijn: Dit jaar hebben wij besloten om de focus op wijn extra te benadrukken zonder daarbij afbreuk te doen aan de ‘fine food’ exposanten die op deze beurs vanzelfsprekend thuishoren. In het Forum Gastronomicum Theater en GaultMillau Theater staat een groter deel van de meer dan 50 programma’s uitsluitend in het teken van wijn.

‘Meet the Producers’: Een groot aantal topproducenten zullen op uitnodiging van hun importeur aanwezig zijn in het kader van ‘meet-the-producers’. Zij informeren u graag over hun achtergrond en filosofie. Wijn of andere producten met een verhaal spreken bij de eindgebruikers immers meer tot de verbeelding. Wij zien daarbij een wederopstanding van klassieke wijnlanden, maar ook een toename van wijnen uit minder bekende gebieden zoals bijvoorbeeld Bosnië, Israël, Kosovo, Libanon, Macedonië en Servië. Bovendien zullen er diverse producenten aanwezig zijn van enkele bijzondere sherry-huizen.

Meer aandacht voor nieuwe generatie Chefs: Voor zover deze programma’s ‘food pairings’ betreffen, heeft Wine Professional besloten juist de nieuwe generatie Chefs extra in het zonnetje te zetten. Zoals u in de restaurant- en hotelgids GaultMillau 2015 heeft kunnen lezen telt Nederland momenteel veel jong talent en dat hoort natuurlijk in het GaultMillau Theater en het Forum Gastronomicum Theater thuis. Dit sluit aan op het steeds groter aandeel van bezoekers in de leeftijdscategorie tussen de 25-39 jaar, waarmee ook de toekomst van Wine Professional verzekerd is.

Speciale openstelling wijnspeciaalzaken en wijnvakhandel: Wine Professional 2015 verbreedt haar doelgroep door haar speciale openstelling voor de wijnspeciaalzaken en wijnvakhandel op maandag 13 januari tussen 11.00-12.00 uur.

Internationale erkenning door strategische alliantie Vinexpo: Dat Wine Professional ook internationaal erkent wordt als belangrijke speler in de wijnwereld in de Benelux en daarbuiten wordt aangetoond door de eind 2014 getekende strategische alliantie tussen Wine Professional en Vinexpo. De directeur van Vinexpo, Guillaume Deglise, zal dan ook Wine Professional 2015 openen op zondag 11 januari tijdens de Diamond Awards in Hotel de l’Europe. Daarnaast zal hij op maandag in het GaultMillau Theater een presentatie geven over de laatste trends in de Nederlandse wijnmarkt en het nieuwe concept van Vinexpo.

De Gastronomische Groote Club: Tijdens Wine Professional 2015 is De Gastronomische Groote Club natuurlijk ook wederom prominent aanwezig zoals tijdens de opening van de beurs met de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Awards. Bovendien sluit zij elke dag het programma in het GaultMillau Theater af met een bijzondere sessie. Meer info: beurscatalogus of www.wine-professional.nl.

Japanse ministerie van landbouw, bosbouw en visserij presenteert bijzondere ingrediënten: Net als vorig jaar presenteert Japan zich middels MAFF, het ‘Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries of Japan’. De Japanse chef Akia Saito komt speciaal over uit Tokyo om voor de sterklas van het ROC van Amsterdam en andere jonge chefs een educatief programma te verzorgen. Daarnaast zal hij ook met bezoekers zijn ervaringen met Japanse ingrediënten delen in het GaultMillau Theater.

Nieuw initiatief op Horecava: ‘Alles Over Wijn’: De organisator van Wine Professional, The Wine & Food Association, tevens uitgever van het wijnmagazine Proefschrift, heeft samen met de Horecava voor het eerst een Wijnpaviljoen op de Horecava geïnitieerd: ‘Alles Over Wijn’. Hier zijn educatieve programma’s gepland en kunnen de bezoekers wijnen tot 5,50 euro horeca inkoopprijs proeven. Met een toegangsbewijs van Wine Professional kunt u de Horecava en het ‘Alles Over Wijn’ kosteloos bezoeken.

Voor de laatste informatie en het toegangsbeleid:

www.wine-professional.nl

Wine Professional 2015: 12 t/m 14 januari 2015 Europafoyer Amsterdam RAI
Maandag 12.00-18.00 uur (tussen 11.00-12.00 uitsluitend wijnvakhandel).
Dinsdag en woensdag 11.00-18.00 uur.

Informatie, programma’s, beursplattegrond, mobiel proeven en registratie: www.wine-professional.nl.