Hoor hoe bubbelt het, en hoe bruist het…

champagne glas“Champagne is een erg veelzijdige wijn, maar veel mensen weten dat nog niet. De meeste mensen zien champagne als een feestwijn of hoogstens een wijn die geschonken wordt als aperitief. Maar binnen het champagnesegment zijn er veel zoveel stijlen. En elk van die stijlen kun je combineren met verschillende hapjes.

Je kunt zelfs champagne schenken bij alle gangen van een groots diner compleet met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Het komt er even op aan om de juiste ingredienten en bereidingswijze te kiezen voor de champagne.

Champagne is een wijn die eigenlijk altijd kan. Zoals Napoleon al zei: “I drink champagne when I win to celebrate, and I drink champagne when I lose to console myself”. Champagne kan bij het ontbijt, bij de lunch, bij de borrelsnack, bij het diner… ja, wanneer niet eigenlijk?”

Aldus Champagne Babe bij uitstek: Barbara Kremers!  Om iedereen te laten delen in  dit ‘Champagnegeluk’ deelt zij op haar beurt weer graag haar champagnekennis. Hoe? simpelweg door je te abonneren op het online magazine Champalicious!  Je krijgt er een mooi e-book bij cadeau.

Ook in Studio Smaak van Wijn bubbelt het, want samen met sommelier Niek Beute  u weet wel,  de champagnekenner  die in oktober de internationale finale van het Concours Européen des Ambassadeurs du Champagne op zijn naam geschreven heeft, buigen we ons op dit moment over de ideale masterclass champagne! Die wordt wel erg gaaf.
Houd het de agenda in de gaten!  Spannend. En zoals altijd…. max 10 pax 🙂