In de Ban van Duitsland

In de Ban van Duitsland

Omdat ik gisterenavond, treurig maar waar natuurlijk niet naar de wijnschool kon, de rest van de week ook niet, en volgende week ook niet…. Daarom zat ik opgekruld op de bank naar een van mijn lievelingsfilms te kijken. “Lord of the rings”- “In de ban van de ring” het absolute spektakelstuk naar het gelijknamige boek van Tolkien. Tja, een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen.

Nou heb ik echt niets te klagen, we hebben nog steeds brood op de plank. Ik werk niet in de zorg, zoals mijn dochter, die overigens ook nooit klaagt. Dat zit simpelweg niet in onze aard. Maar ik mis het samenzijn in de wijnschool enorm!

In de ban van Duitsland is een nieuw programma dat ergens, tja wanneer (?) dit jaar gaat draaien. In de vorm van de bekende Giro d’Italia. Die als het kan, weer in maart start zoals nu gepland.

Duitsland hoort, net als Oostenrijk en Zwitserland ook tot die landen waar wij zo heel graag zijn. Variërend van een weekeinde, soms wat langer, tot een paar weken. Tot op heden zijn er slechts twee “Anbaugebiete”waar we nog nooit geweest zijn. Sachsen und Saale Unstrut.

Die staan al zolang op het verlanglijstje, het gaat ook zeker een keer lukken. Waarschijnlijk wel pas na dit jaar helaas. Verder hebben we overal rondgereden, gewandeld en wijnen geproefd. “In de Ban van Duitsland” gaat beslist weer een spektakelstuk worden.

Ik heb het wijnland verdeeld in een noordelijk, een midden en een zuidelijk stuk.

Het eerste deel tussen Bonn en Koblenz is het noordelijke stuk. Dan volgt het deel voorbij Koblenz tot aan Mannheim en we sluiten af met het zuiden, van Heidelberg tot aan Bazel. (inmiddels in verband met de overstroming in de Ahrvallei, is deze route omgedraaid en eindigen we in november in het noorden.)

Het wordt een rondreis met veel wijnkennis. Regelrecht van de wijnboeren zelf. Zo waren we op bezoek bij Sybille Kuntz, Tobias Leib, Hartmut und Petra Bernhard, bij de jonge wijnmakersvereniging van Dagernova en ook eens bij de toenmalige wijnkoningin Julia Bertram, bij de familie Michel, bij de Fabers in Freiburg en dr Schneider en nog veel andere.  Maar net als in de Giro is het niet alleen wijn wat de klok slaat, maar zijn er ook culinaire (zo aten we bijzonder lekker bij Chef Steinheuer in Bad Neuenahr)  en toeristische tips! Ik heb er weer zo’n zin in. Wel even wachten nog helaas.

Vanaf september gaan we dit inplannen.
Data: donderdag 9 september, 14 oktober, 11 november 2021 (VOL)

Deze serie kost € 149,50 p.p.

De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

RvD -2 voorjaar 2022:
donderdag 17 februari
donderdag 17 maart
donderdag 14 april