In de etalage: BuyYourWine met Nieuw Zeelandse wijnen

Uit twee eilanden bestaat Nieuw Zeeland, het noorder en zuider! En op beide eilanden wordt wijn gemaakt. Ingekapseld tussen de 34  en de 47 graden. Kortom het hele land ligt gunstig voor de wijnbouw. Van noord tot zuid is ongeveer 1600 kilometer en de kust is altijd maar 120 kilometer verwijderd. De hoogste berg is Aoraki/Mount Cook met 3754 meter. In het totaal kent Nieuw Zeeland 18 bergen die hoger dan 3000 meter zijn. Er zijn momenteel 10 belangrijke wijngebieden te benoemen.

De sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland wordt in de hele wereld gezien als een goede vertegenwoordiger van dit druivenras. De chardonnay, pinot noir, mousserende wijnen (méthode traditionelle), riesling, cabernet sauvignon en merlot zorgen voor een verdere uitbouw van de positie voor goede wijnen van Nieuw-Zeeland. In de koelere streken, vooral op het Zuidereiland  doen de chardonnay en pinot noir en de sauvignon blanc het goed. In warmere gebieden van het Noordereiland rijpen de merlot en cabernet sauvignon. De meeste wijnen van Nieuw-Zeeland zijn wit.

Voor de het ’thuiskoken-menu’ maakte Koksgasten een fris lente menu. De aanbevolen wijnen zullen het daar zeker goed bij doen! Is je nieuwsgierigheid gewekt, neem dan eens een kijkje op de prachtige nieuwe website van BuyYourWine. Je zult versteld staan van de mogelijkheden. De wijn webwinkel met de meeste wijnen is compleet vernieuwd. De metamorfose die de site heeft ondergaan, was noodzakelijk, volgens Majo Diepman, eigenaresse van BuyYourWine. Majo: “Wij stellen in alles wat we doen de klant centraal. Wijn kopen bij BuyYourWine moet een beleving zijn die voor herhaling vatbaar is. Onze compleet vernieuwde wijn webwinkel biedt nog meer dan voorheen optimale zoekmogelijkheden, nog uitgebreidere informatie, een vooral veilig en gemakkelijk bestelproces en niet te vergeten een sfeerbeleving die past bij het genieten van wijnen en alles wat daarmee te maken heeft”

Wel eet smakelijk!

Salade met olijfolie, groene kruiden, pompoenpitten en geitenkaas
Bourgeois ‘Petit Clos’ Sauvignon Blanc 2012  € 14,30

Exotisch en geurig, verrukkelijk aperitief of als begeleider van een groentetaart

Sardines van de grill met gepofte tomaat en citroen
Drink maar lekker de sauvignon door.

Lamsbout uit de ovenschaal met rozemarijn en knoflook, courgette stukken en kleine uitjes met maiskolf stukken
Momo Pinot Noir € 22,16

De druiven voor deze mooie pinot noir zijn afkomstig uit vier wijngaarden met alle een andere bodem. Ze worden  met de hand geplukt. Na de eerste gisting wordt de wijn overgebracht op Franse eikenhouten vaten om 11 maanden te rijpen.

Chocolade brownie met pistachepitten en een crème met vanille en sinaasappel
Saint Clair Awatere Valley Noble, Riesling 375 ml € 18,05

De druiven groeien in de Blind River Valley een subregio van de Awatere Valley. De wijngaard ligt in een klei gebied waar ook veel wind van zee staat. In 2009 waren de omstandigheden perfect waardoor de botrytis rotting mooi constant was. De wijn heeft een alcohol percentage van 12,5%. Je kan deze wijn nu drinken of zeker nog 6 tot 10 jaar laten liggen.

==============================================================================

De wijnen zijn deze week van BuyYourWine
De gerechten en de recepten zijn natuurlijk van Koksgasten.

sheeps in WairapaKoksgasten verzorgt wekelijks het menu voor de wijnen van de wijnwinkels. Bij Koksgasten kun je terecht voor kookworkshops, catering en ‘kok aan huis’! Lees hier meer over Koksgasten!

Komt u ook graag met uw prachtige wijnen in de etalage van Smaak van Wijn?
U kunt ons hier bereiken: Smaak van Wijn