In de etalage: een specialist in Italiaanse wijnen: Ombrerosse

In de etalage: een specialist in Italiaanse wijnen: Ombrerosse

Producers in Valpolicella are forgetting about Recioto as the popularity of Amarone continues and it is in urgent need of updating if it is to escape obscurity says on the region’s biggest winemakers.
Het is waar en het is zo jammer. Want oh wat zijn die Italiaanse wijnen verleidelijk. Zacht als fluweel, krachtig als de maffia, vurig als de zon. Ze lonken naar je, je kunt ze niet weerstaan!

Recent zei  Sandro Boscani, de voorzitter van Masi het volgende toen hij sprak over de vergeten Recioto!   “Recioto is a wine that everyone likes, but unfortunately very few people buy. Despite the fact that is the father of Amarone.

“The producers themselves concentrate on the making and selling of Amarone, forgetting about Recioto, which has a great history and is a truly unique style of red dessert wine. Its drawback is that it has never been updated as a product, or in terms of marketing. Personally, I believe that a future challenge for Valpolicella producers should be to carry out a Recioto restyling.” (Bron: Drinks Business)

Als iemand alles weet van de pracht en de kracht van Italië dan is het Manon Meijers wel van Ombrerosse! Ik sprak haar recent tijdens een wijngesprek dat we  later in het jaar gaan publiceren. Beetje najaar = Barolo tijd 🙂

109_0119Open hun website: de liefde voor het land spat er af!

Daarom hou ik van Italië, hou ik van al die mensen die met zoveel bloed, zweet en tranen iedere dag weer die prachtige nectar in onze glazen toveren. Daarom ben ik een kleine wijnimporteur. Daarom sta ik op de puurheid van de allochtone druif en zijn wonderbaarlijke smaken. Daarom deel ik deze schatten met jou. Ik wil je inspireren om te ruiken, proeven en je ogen te sluiten zodat ook jij even weggedroomd bent bij die zonsondergang boven op een heuvel in Piemonte.”

Voor het  SvW kokenmetvrienden menu heeft ze een mooi wijnpakket samengesteld op basis van pure smaken.

Het is rechtstreeks bij Ombrerosse te bestellen als een all in one pakket! Voor de vermakelijke proefprijs van
€ 53,=  zolang de voorraad strekt.

Salade van lamstong en groene asperges
Sauvignon Blanc Alto Adige – Kornell – van 16,95 voor 13,95 ( zolang de voorraad strekt)

Pasta met gehaktballetjes en pecorino
Pinot nero – Isola Augusta – van 9,50 voor 7,95

Zeebaars met citroen risotto
Alhambra Bianco – Dei Prinicipi di Spadafora – 9,95

Tiramisu aardbei en fragolino”
Franciacorta Rose demi sec – Villa – 23,95 – 21,95

=========================================================================

De wijnen zijn deze week van OmbrerosseKleine wijnimporteur van Italiaanse wijnen
De gerechten en de recepten zijn natuurlijk van Koksgasten.

IMG_7751Koksgasten verzorgt wekelijks het menu voor de wijnen van de wijnwinkels. Bij Koksgasten kun je terecht voor kookworkshops, catering en ‘kok aan huis’! Lees hier meer over Koksgasten!

Komt u ook graag met uw prachtige wijnen in de etalage van Smaak van Wijn?
U kunt ons hier bereiken: Smaak van Wijn