In december terug naar de Alsace

In december terug naar de Alsace

Deze zomer genoten we enorm van ons wijntripje dwars door de Elzas! We deden zo veel plaatsen aan, bezochten zo veel wijngaarden en dronken zo veel bijzondere wijnen in leuke charmante en relaxte restaurants, eethuizen en café’s dat het niet makkelijk viel terug te gaan naar Nederland. Naar het leven van alle dag. We besloten ook in de herfst weer terug te gaan! Door de start van het nieuwe bedrijf – Studio Smaak van Wijn – kwam het er natuurlijk niet van. En nu lopen de dagen al bijna over van de herfst naar de winter.

En dan gaan we wel!

De kersttijd heeft in de Alsace een heel bijzondere betekenis en blijft verankerd in nog altijd springlevende volkstradities als het vlechten van de Adventskrans of het in huiselijke kring bereiden van kerstklokjes met de naam Bredeles, maar ook in de vorm van personen als het Kindeke Jezus, alias Christkindla, kinderschrik Hans Trapp en Sint Nikolaas. Van 25 november tot 6 januari wordt hier volop kerstfeest gevierd.

De kerstmarkten trekken met hun verlichte stalletjes en geuren van kruidkoek en Glühwein een publiek uit de hele wereld.

Tal van wijnboeren openen de deuren van hun prachtig versierde kelders en bieden een evenementenprogramma met wijnproeverijen en andere kersttraktaties..

Voor de liefhebbers van sfeer en culinair genieten is een weekendje naar de Alsace in de wintermaanden een echte aanrader. Het is maar 5 uurtjes rijden of 2 uurtjes vliegen vanuit Nederland. Dus wij gaan. Met de auto trouwens, want wie weet wat we allemaal weer mee terugnemen!