interactieve wijnproeverij

interactieve wijnproeverij

Een mooi initiatief

Maar zeg nu zelf, het allerliefste wil je toch zelf ‘in reality’ op je eigen benen door de echte wijngaard lopen! Wil je juist wel naar Spanje, naar Valencia! Want wijn is zo’n machtige beleving! Zo’n 3Dbril in de bioscoop is al vreselijk. Laat staan een VR-bril tijdens je wijnproeverij. Enfin, dat is mijn mening (- en wie ben ik nou helemaal) , maar ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig: wat vind jij van deze wereldprimeur, de interactieve wijnproeverij?

interactieve wijnproeverijWereldprimeur: allereerste interactieve wijnproeverij in virtual reality omgeving

Oud Reuchlin & Boelen en Bodegas Vicente Gandía zetten volgende stap in wijnbeleving
Amsterdam 5 januari 2017 – Een kijkje nemen in de wijngaarden van Bodegas Vicente Gandía of een rondleiding door de kelders onder leiding van eigenaar Javier Gandía, terwijl je zijn wijnen proeft: binnenkort hoeven we daar niet meer voor naar Valencia. Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde in samenwerking met het Spaanse wijnhuis een nieuwe manier van wijnbeleving: samen maakten ze een Virtual Reality film waarbij je door middel van een VR bril op interactieve wijze wijnen kunt proeven. Oud Reuchlin & Boelen lanceert deze wereldprimeur op de Horecava van 9 t/m 12 januari in de RAI Amsterdam.

Een virtueel kijkje in de wijngaard

In de film – die door middel van een VR bril en een smartphone bekeken kan worden – leidt Javier Gandía je door de interactieve proeverij. In o.a. de wijngaarden, proef je zijn frisse witte of rosé wijnen en in het wijnmuseum met kunsttonnen of in de kelder tussen de vaten proef je samen zijn rode wijnen door.

Marcel Just de la Paisières, brand manager bij Oud Reuchlin & Boelen vertelt:

“Wijn is beleving! De beleving of het verhaal achter een wijn wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker”. Virtual Reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren, maar  kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden om mensen een unieke beleving te bieden tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd, hebben we deze VR film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.

Lancering op Horecava

Van 9 t/m 12 januari lanceert Oud Reuchlin & Boelen de VR-tasting experience in hun stand op de Horecava in de RAI Amsterdam (standnummer 05.116). Geïnteresseerden kunnen tijdens de beurs een voorproefje krijgen van een virtual reality wineflight, uiteraard met de wijnen van Bodegas Vicente Gandía!

Bewaren

Bewaren