InterLoire ‘communicatie’ in handen van Pitch PR

InterLoire ‘communicatie’ in handen van Pitch PR

Goed nieuws over de Loire! Daar waar de #smaakvanwijn nog puur en bijzonder is, is het niet altijd makkelijk de focus op de communicatie te richten! Immers de wijnboeren van de Loire hebben wel iets beters te doen. Ze bekommeren zich liever om het prachtige fruit dat rijkelijk bloeit en groeit langs de oevers van de Loire en haar zijrivieren! Alle reden tot, want vorig jaar werd er bijna 15% meer wijn gemaakt dan het jaar daar voor! Toch is een goede pitch, een goede communicatie heel belangrijk. Hoe verfijnd en smakelijk de wijnen ook zijn! Welaan! Dat is dan vanaf nu ook weer opgelost!

LogoLoirePERSBERICHT – InterLoire kiest voor Pitch PR

Amsterdam, 25 februari 2015 – Na een uitgebreide bureauoriëntatie heeft het Franse InterLoire (Interprofession des Vins du Val de Loire) het in wijn, food en horeca gespecialiseerde bureau Pitch Communicatie & PR aangesteld voor het uitvoeren van de PR activiteiten in Nederland. Vanaf maart zal worden gewerkt aan PR en communicatie werkzaamheden voor de Benelux. Pitch PR zal zich hierbij richten op de Nederlandse markt en het in Brussel gelegen Vinopres neemt de verantwoordelijkheid voor België. Het betreft een driejarige samenwerking om het overkoepelende label Vins du Val de Loire (Loire Valley Wines) en de daar bij behorende appellations onder de aandacht van consument en professional te brengen.

loireDe komende jaren zal Pitch PR diverse activiteiten en proeverijen organiseren ter promotie van de wijnen uit het collectieve Loire Valley Wines en voor de Nederlandse markt specifiek voor AOP’s uit  de Anjou, Touraine en Vouvray. De activiteiten zullen onder andere bestaan uit het organiseren van (pers) bijeenkomsten, proeverijen, persberichten, social media en online campagnes. In samenwerking met Vinopres zal worden gewerkt aan de naamsbekendheid van Loire Valley Wines in de Benelux.

Over InterLoire
InterLoire (Interprofession des Vins du Val de Loire), de interprofession achter de Loire Valley Wines is een resultaat van de vastberadenheid van de wijnproducenten en exporteurs in de Anjou, Saumur, Nantes en Touraine regio’s, om hun Appellation d’Origine Protégée (AOP) wijnen te beschermen en verder te ontwikkelen. Dit omvat een totaal van 49 AOP wijnen, uitgespreid over een gebied dat reikt van Nantes tot Blois, met een variatie aan rode, rosé, witte, mousserende én zoete wijnen.

loire en veloInterLoire heeft vier belangrijke pijlers:
Ter verhoging van de bekendheid en promotie van het imago van de AOP wijnen uit Anjou, Saumur en Touraine, zowel in Frankrijk als daarbuiten.
Ter verbetering van de kwaliteit van deze wijnen en ter ondersteuning van de regionale, technische ontwikkelingen.
Ter organisatie van gezamenlijke professionele evenementen en het bouwen en onderhouden van relaties, onder controle van de autoriteiten.
Ter publicatie van de economische markt analyses.
Het belangrijkste uitgangspunt van de InterLoire is om op een duurzame manier een van de drie meest belangrijke wijnproducerende regio’s van Frankrijk continue te blijven verbeteren.

PS: In onze Studio is op donderdag 21 mei een verrassende wijnproeverij met witte wijnen uit de Loire! Rode wijnen uit de Loire zal na de zomer volgen! Met een klik op de foto ziet u de komende proeverijen!
https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/