Is online lesgeven normaal?

Is online lesgeven normaal?

Het lijkt haast het ‘nieuwe normaal’ wel! Online wijnlessen geven. Nou, dat is het echt niet hoor! Wijn is liefde, passie, interactie met elkaar en wijn is niet naar je scherm zitten staren met een batterij proefflesjes voor de neus. Ik heb corana-gedwongen online lesgegeven aan de hotelschoolstudenten. Een vak als food&beverage management dat is ook wel te doen, maar vinologie is echt een ander dingetje. Ondanks het feit dat ik veel verschillende lesvormen in het college kan in brengen, wat ik op Cornell leerde, maar ook toen ik nog voor Accor werkte. Als managementteam kregen wij in die tijd “train de trainer” masterclasses op locatie! En wat voor locatie; het prachtige Kasteel Engelenburg in Brummen.

Real life

Inmiddels heb ik wel een fysieke wijnworkshop voor de studenten kunnen organiseren! Hurray! Lesgeven is serieus een vak. Dat doe je niet zomaar erbij. Het moet je liggen. Online lesgeven met wijnkennis materie is voor niemand leuk.

Dank aan alle cursisten

Ik mag me gelukkig prijzen dat al mijn cursisten willen wachten, begrijpen dat het is zoals het is, helaas! Ja het kost heel veel tijd om alle groepen te door te schuiven, op te splitsen in kleine groepjes zodat we zo meteen als het weer kan de regels respecteren, maar het is het zo ontzettend waard! Die interactie onderling, de discussie, het plezier! Iedere avond is een feestje! Hou vol mensen! Het komt goed! Doe ik dan niets online aan wijn? Jawel, op de website vind je de afdeling: Proefsessies voor thuis en ook veel theoretische kennis die je vast tot je kunt nemen. Maar geen online lessen in groepsverband met proefflesjes! Daarvoor kom je gezellig straks naar de Eerste Soester Wijnschool.
Oh, straks verder werken aan de “Druivenzoeker”! Hij staat aan het einde van de middag online. Maar eerst een gebakje eten bij mijn jarige dochter!

Ho! Terwijl ik dit schrijf komt er een leuk bericht binnen! Niek Beute wordt de hoofdredacteur van WineLife! Super! Niek gefeliciteerd! En wat een aanwinst voor dit wijnmagazine zeg! Top!

Niek in de wijnschool SmaakvanWijn Soest