Italiaanse Crypto

Italiaanse Crypto

Oinotria, paese del vino Italia, ti adoriamo

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie met streken en plaatsen in de Italië. Het kan een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar een naam die gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 9 mei rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op 10 mei volgt de nieuwe wijncrypto.

  1. De pinot nero doet het goed aan de andere kant van de rivier.

2. Hij gaf de spanna aan Gritta.

3. Ooit de armste heuvelstad maakt nu de mooiste wijnen.

4. Geen zee te bekennen, maar er is wel water.

5. Basis voor het Italiaanse Golgota.

6. Hier hoef je geen angst te hebben voor het gerommel uit het oosten.

7. Het kanon bracht veel au te weeg 🙂

8. Wat een fiasco komt hier vandaan.

9. Een smeltkroes van druiven, cultuur en talen.

10. Daar waar de meest tragische liefde eindigde …

De naam die we zoeken is ……..

Uit de goede inzendingen kiezen we een winnaar, deze ontvangt een cadeaucheque voor een wijnactiviteit naar keuze: Kaas&Wijn, Chocolade&Wijn of een avond aanschuiven bij de Giro of de Vuelta. Wanneer dat zal zijn is natuurlijk afhankelijk van de CC en zullen we in goed overleg plannen, houd rekening met het najaar.

Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂