Johanniter met Bruschetta al pomodoro

Johanniter met Bruschetta al pomodoro

johanniterWijnspijs combinatie: Johanniter met Bruschetta al pomodoro als borrelhapje

Betuws Wijndomein maakt deze wijn van johanitter druiven met passie en vakmanschap. De LingeWit|Johanniter is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, die met de hand geoogst worden.
Tijdens de vinificatie ontstaat een smaakvolle, droge witte wijn. LingeWit|Johanniter heeft een fris bouquet, een verfijnde smaak van appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje.

Bruschetta

Het recept voor de bruschetta is zeer eenvoudig. Iedere keer als je sneetjes stokbrood overhoudt, dan vries je deze in. Dit brood gebruik je voor de bruschetta. Je laat het rustig ontdooien, verdeelt de sneetjes over een bakplaat en zet de oven op grill stand. De sneetjes stokbrood wrijf je in met verse knoflook en bedruppel je met olijfolie. Onder de grill zijn ze in enkele minuten geroosterd.

De tomaten die ga je ontvellen. Kruisje zetten en dan snel onderdompelen in kokend heet water. Laat de tomaat schrikken in koud water en je ziet het schilletje omkrullen. Het vruchtvlees hak je in kleine stukjes (en brunoisse), vermengd met wat gescheurde reepjes basilicum.

Laatste handelingen

Laat sneetjes licht afkoelen en schep het tomatenmengsel, wat zeezout en peper over het broodje. Tot slot nog wat druppeltjes van je beste olijfolie. Hier moet je niet op bezuinigen want een goede olijfolie is serieus goud waard.
Direct serveren op een houten plank, een mooie schaal of op kleine ronde bordjes.

In het glas de koele, frisse Johanniter! De druif johanniter is een wat ingewikkelde kruising waar ook rieslingbloed in zit. Ontwikkeld te Freiburg, met een hoge resistentie tegen schimmel. Fijn dus in de wat koudere wijngebieden. Makkelijk en snel. Je hebt in een handomdraai een heerlijk aperitief verzorgd.