Klassieke wijnspijs combinaties

Klassieke wijnspijs combinaties

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie met passende wijnen en gerechten. In een enkel geval past het juist niet! Dit keer zijn het Europese wijngebieden of internationale druivenrassen. De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op de vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord(en): een naam, een wijnstreek of een wijnterm als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden. Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Wagner Stempel” of “Müller-Thurgau” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan ‘WagnerStempel’ worden.

Opsturen naar SmaakvanWijn

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Volgende week zaterdag 11 december rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Doen hoor, je kunt er een heerlijke fles Duitse wijn van Weingut Bernhard naar keuze mee winnen.

Wijnkennis

Wil je meer weten van druiven en wijnen?  Er staan er verschillende SDEN cursussen op de agenda van Wijnschool SmaakvanWijn.  Maar ook diverse wijnactiviteiten zoals bijvoorbeeld de Ronde van Duitsland. Dus vind je het leuk om je wijnkennis uit te breiden? Er zijn volop mogelijkheden in de Wijnschool van Soest, van een avond tot aan tien avonden, tot aan een heel jaar. Nu extra veel aandacht, want de ‘klasjes’ zijn max 6 pax. Dus eigenlijk gewoon privéles. Je kunt ook best zelf een groepje formeren! Met data in overleg. Dat kan ook op vrijdagavond of in het weekeinde zijn! Deze wijndocenteRV ziet je graag! Dan nu de puzzel!

  1. Gerookte zalm geeft met deze wijn een metalige smaak.

2. Illuster bij “Gepocheerde peer met Roquefort”

3. De gebakken entrecote vaart hier wel bij.

4. In Wenen aten we de echte “Sachertorte” met een glaasje …

5. Deze Italiaan, met zijn Amerikaanse tweelingbroer, smaakt perfect bij de Jachtschotel

6. Raclette kan niet zonder zijn Zwitserse begeleider!

7. Het oesterwater is natuurlijk …

8. Een Hollandse Nieuwe hapt heerlijk weg met deze Spanjaard.

9. Voor de combi met sushi kun je goed in Duitsland terecht.