Over kristalheldere zaken: glaswerk

Over kristalheldere zaken: glaswerk

Kristallen wijnglazen

Studio Smaak van Wijn is, waarschijnlijk wel bekend, een verzamelwereld van meerdere disciplines. De Eerste Soester Wijnschool is hier gevestigd, er worden particuliere proeverijen gegeven, maar ook is het de plek van de Society Wijn Shop Smaak van Wijn. Tot slot mag het cadeau-aspect met alle accessoires op het gebied van wijn zeker niet vergeten worden. Van opener tot glaswerk! Je vindt het in de Studio.

Glaswerk

Hoe belangrijk kristallen wijnglazen voor de wijn zijn,wordt nogal eens onderkend! Te vaak krijg ik mijn wijn nog in een bistroglas met centimeter dik glas aangereikt. Doodzonde! En wat doe jij als je uitgenodigd bent voor een heerlijk dinertje en de tafel is gedekt met zulke pompeus gekleurde glazen dat de tranen in je ogen schieten als je denkt aan die machtige wijn die er in zal verdrinken?  Om droevig van te worden toch?

Rona kristal

In Studio Smaak van Wijn voeren we het Tsjechische kristalmerk Rona. Een perfect glas, mooi dun en gemaakt voor diverse type wijnen. Functionaliteit en elegantie in een glas. Sterk is het ook overigens,. Een pluspunt want het kan tegen een stootje en het is niet extreem duur. Naast de wijnglazen zijn er de tulpjes, het tegenwoordige champagneglas dus en er is een serie verbluffend mooie karaffen. Glaswerk voor wijn het is niet zo makkelijk, maar echt wel duivels belangrijk!

In het FD vonden we het perfecte artikel over dit kristalheldere onderwerp!

LEES HIER VERDER :)

LEES HIER VERDER 🙂

“Het lijkt zo’n snobistisch gedoe, voor elke wijn een ander glas. Interessanterig geneuzel voor culi’s. Tot je het verschil proeft. Het juiste glas kan een wijn maken of breken: goede wijn komt tot volle bloei, slechte wijn valt genadeloos door de mand.”

blogpost-de-wijncoach