LAATSTE TRENDS OP GASTVRIJ ROTTERDAM 2013

Het belooft een ‘grande spectacle’ te worden, daar in Rotterdam volgende week!

“Demo’s, workshops, masterclasses door bekende sterrenchefs, meesterkoks, chefkoks, lady-chefs, smaakprofessoren, Masters of Wine en horecagoeroes!

Onder anderen door: Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu), Meester Patissier Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt), Angélique Schmeinck (o.a. 24Kitchen), Esther Gerlsma, Aree Thamtes, Jenny Fan Loh, Corjan Hoogerheide, Jurgen de Vries, Jan Hartman, Erwin van Rosmalen, Edwin Muns, Peter Klosse (Smaakprofessor), Lars Daniels (Magister Vini) en Vitalie Taittinger (van champagnehuis Taittinger).” Schrijven ze in het persbullatin.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9xTCGyGCoRg&w=640&h=360]

Het houdt niet op. Natuurlijk zullen wij van Smaak van Wijn hier ronddwalen, oren en ogen goed open houden, om zoveel mogelijk over alle noviteiten te kunnen berichten.

Bekende (sterren)koks, wijnprofessionals en horecagoeroes geven workshops, masterclasses, presentaties en proeverijen. Er staan maar liefst 125 activiteiten op het programma. Het WijnPaviljoen/Village Gastronomique legt de focus op goede wijnen, opkomende wijnregio’s (Proef Portugal), betaalbare huiswijnen en bijzondere lanceringen. Naast proeverijen, krijgen ondernemers hier de do’s en don’ts mee voor kwaliteit op de wijnkaart en optimaal rendement.

campagnebeeld gastvrijRHet Kookweiland en Inspiratieplein vormen het decor voor kookdemonstraties, originele presentaties, debatten en prijsuitreikingen. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zet op originele wijze ‘groene’ producten en vernieuwende concepten van horecaondernemers op de (menu)kaart. Daarbij ook weer rendement in het vizier houdend. Daarnaast komt het zo belangrijke thema van gastvrijheid op verschillende manieren middels presentaties en workshops aan bod.

De Koppert Cress tweetjamsessie die op maandag gehouden wordt, moeten we helaas missen. Tijdens dit evenement georganiseerd door Koppert Cress bereiden verschillende chefs en mystery guests een aantal gerechten, terwijl dit live te volgen is via de nieuwe media. Tegelijkertijd hebben volgers via Twitter de mogelijkheid om op de deelnemers te reageren. Een vernieuwende en interactieve manier van inspiratie opdoen en kennisuitwisseling op culinair gebied. Natuurlijk ‘kijken’ we via Twitter op afstand mee.

Behalve Kuiffiaans gedrag hebben we een tweede belang om hier rond te kijken. We zijn namelijk momenteel naar de ontwerpfase van een wijnbelevingswereld gelanceerd. We houden het graag nog een beetje mysterieus. Een snoepjeswinkel voor wijnliefhebbers! Een heel belangrijk onderdeel!

LOGOsmaak van wijn8Eerlijk gezegd kunnen we een beetje hulp best gebruiken!  Waar wij heel erg nieuwsgierig naar zijn is welke druivenrassen er nu in uw favoriete top tien huis horen. Wat legt u graag in uw koelkast, uw klimaatkast, uw aardappelkeldertje? Doet u mee?
Vinden we uw suggesties over de lekkerste wijnen van mono- of duocépage straks bij ons in de mailbox van SmaakvanWijn? [email protected].

Dat zou helemaal te gek zijn. Als dank ontvangt u dan van ons een uitnodiging voor een winter SmaakvanWijn-Wijnproeverij! In die nieuwe wijnwereld natuurlijk 🙂